Wij zijn een B Corp

Wij zijn een B Corp
Elk jaar stappen duizenden klanten over op zonne-energie. Daarmee is niet alleen onze impact op het gebied van duurzaamheid groot, maar ook onze impact op de planeet en op talloze directe en indirecte betrokkenen.


Als B Corp doen we er bovendien alles aan om te zorgen dat die impact ook positief is voor onze klanten, medewerkers, fabrieksarbeiders en voor alle andere zaken waar we een invloed op hebben.

Het is hard werken, maar het verplicht ons wel om kritisch te zijn voor onszelf en om het beste in Soly naar boven te halen. U leest er meer over in ons Climate Action Report. Het is van dit soort uitdagingen dat we juist veel energie krijgen.

Wat is B Corp eigenlijk?

Goede vraag. Gecertificeerde B Corporaties gebruiken hun bedrijf als middel om de aarde een stukje mooier en beter te maken. Mede-B Corps zijn bijvoorbeeld Tony’s Chocolonely, Ben & Jerry en Patagonia, to name a few. We zijn trots om met hen deel uit te maken van deze beweging, want: B Corp wordt én blijft men niet zomaar.

Elk bedrijf dat zich B Corp wil noemen, doorloopt een zware selectietoets en herhaalt deze elke drie jaar. Op ons eerste assessment in 2018 scoorden we 99.3 punten. Na drie jaar hebben we in 2021 de toets opnieuw doorlopen. Dit keer een nog mooier resultaat: een score van 110.2! Bekijk onze score op onze B Corp pagina.

NetZero2030

Voor 2030 zijn we energieneutraal

Naarmate we meer zonnepanelen installeren, stijgt ons grond- en brandstofverbruik. Daarom committeerden we ons in 2019 op het podium van de VN-Klimaattop om voor 2030 volledig CO₂-neutraal te werken. Met dit commitment laten we zien dat het mogelijk is om succesvol te opereren zónder het klimaat te belasten. Dat doen we 20 jaar eerder dan wanneer de rest van de wereld CO₂-neutraal moet leven en werken, in 2050.

Als eerste grote stap richting CO₂-neutraal, hebben we in het begin van 2021 al onze eigen CO₂-uitstoot sinds oprichting in 2013 gecompenseerd: ruim 500 ton CO₂!

Ons grote Climate Action Report

Om voor 2030 CO₂-neutraal te zijn, moeten we aan de bak. We zijn begonnen door de uitstoot van onze hele keten in kaart te brengen: van de busreis van onze collega’s naar kantoor tot de overzeese tocht van onze zonnepanelen van Shanghai naar Rotterdam.

Lees in dit uitgebreide rapport precies wat we uitstoten, waar die uitstoot vandaan komt en – nog belangrijker – hoe we deze uitstoot terugbrengen en compenseren.

Benieuwd naar onze voortgang op #projectnetzero? Blijf up-to-date via onze Instagram-, Linkedin– en Facebook-pagina’s.

Onze impact in cijfers

180.000.000 kWhzonne-energie wordt elk jaar door onze klanten opgewekt

42.469 kWhaan vermogen geïnstalleerd in 2021

65.000.000 kg aan CO₂ vermeden in 2021

25.500.000kg aan CO₂ uitgestoten in 2021 door de hele keten

Hier komen onze producten vandaan

Als B Corp staan we voor volledige transparantie. In het Impact Report heeft u kunnen lezen met welke fabrikanten we samenwerken. Hieronder ziet u waar onze producten vandaan komen en welke reis ze afleggen tot de daken van de klanten van Soly.

Van grondstoffen tot producten

In het oosten van China veranderen grondstoffen van over de hele wereld in eindproducten.

Transport

De haven van Shanghai verzamelt alle eindproducten en verscheept ze naar Rotterdam.

Klaar voor installatie

We slaan de producten op in ons magazijn in Rosmalen. Van daaruit gaan ze naar de verschillende Soly-installatieteams in België.

Zonne-energie opwekken met een goed gevoel

De producten van Soly

De partners en fabrikanten waar we mee samenwerken, hebben een grote impact op de maatschappij en het klimaat. Daarom zijn we selectief in elke productkeuze. Zo geniet u bij Soly niet alleen van de beste garantie, opbrengst en levensduur, maar ook van producten van leveranciers met het B Corp DNA. Dat garandeert u een duurzame en circulaire productie, eerlijke en veilige werkomstandigheden én een positieve impact op de directe en indirecte omgeving.

Hieronder duiken we kort in de techniek achter onze producten. En u leest alles over de CO2-uitstoot tijdens het productieproces. Zo zijn wij én u zeker dat uw zonne-energie op de beste mogelijke manier is opgewekt.

Beleidsdocumenten

Binnen Soly.be vinden we het belangrijk onze cultuur en waarden goed onder alle klanten van Soly te waarborgen. Daarom hebben we een aantal documenten waarin staat opgeschreven wat we van onszelf en onze collega’s verwachten.

  • u leest in onze Purchasing Code of Conduct over onze afspraken rond inkopen;
  • in onze Code of Ethics leest u hoe we omgaan met klanten, collega’s en partners;
  • in onze Virtual Office Stewardship Policy hoe we zorgen dat alle klanten van Soly op een verantwoorde manier buiten het kantoor kunnen werken;
  • en in het Hiring Code of Conduct leest u alles over ons aannamebeleid.