Waar krijgt u energie van?

De zon. Energieleverancier voor iedereen.
Ons doel is om zonne-energie ook écht voor iedereen beschikbaar te maken. Of u nou wel of niet wilt investeren. Wij bieden verschillende mogelijkheden. Zo kunt u kiezen tussen zonnepanelen kopen of zonnepanelen huren. Wat past het beste bij uw situatie?

Zonnepanelen Huren

Alle voordelen, zonder investering

We willen dat iedereen overstapt op schone energie van de zon. Daarom moet zonne-energie toegankelijk zijn, ook als u geen grote investering wilt of kunt doen.

De voordelen van zonnepanelen huren? Bij Soly.be betaalt u een vast maandbedrag voor zonnepanelen. Terwijl de prijzen voor grijze stroom stijgen, zetten we voor u het bedrag voor tien jaar vast. Zo bespaart u direct al zeker 15% per maand. Na tien jaar neemt u de zonnestroominstallatie over en profiteert nog minstens twintig jaar van eigen zonne-energie! Bereken nu direct uw maandbedrag met de Zonneconfigurator.

Zonnepanelen Kopen

Direct besparen met uw eigen zonnepanelen

Waar u ook komt, u ziet zonnepanelen op de daken liggen. Al meer dan een half miljoen Belgen hebben hun dak veranderd in een opweklocatie voor groene energie. En waarom zou u het niet doen? Uw bijdrage aan een duurzamer België levert u ook nog een directe besparing op de energiekosten op.

Bereken nu direct uw prijs met onze zonneconfigurator.

Zonnepanelen huren of kopen?

Zonne-energie voor iedereen

Wat past het best bij u? Zonnepanelen zijn altijd een goede keuze, en dankzij onze keuze mogelijkheden heeft u altijd toegang tot zonne-energie op uw adres. Maar: waar gaat uw voorkeur naar uit? Met onze voorbeeldberekening komt u erachter wat u per jaar kunt besparen met zonnepanelen kopen of zonnepanelen huren. Ook kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen.

Hoe werken zonnepanelen?

Zonlicht omzetten in stroom

In de oriënterende fase voorafgaand aan de aankoop van zonnepanelen bent u op zoek naar zoveel mogelijk informatie. Wij snappen dat heel goed. Bij de investering in zonnepanelen krijgt u te maken met het rendement, de terugverdientijd van zonnepanelen (tvt) en wat zonnepanelen kosten. Belangrijke en soms zelfs onderbelichte termen, want het gaat er immers om wat er ‘onder de streep’ gebeurt. Welke investering moet ik doen, hoeveel ga ik besparen en binnen welke tijdsspanne kom ik op het break-even punt tussen de investering en opbrengst uit zonnepanelen? Op de achtergrond zijn allerlei processen van invloed. Hoe werken zonnepanelen? 

Materiaal zonnepanelen

Hoe is een zonnepaneel opgebouwd?

Achter elk paneel dat we bij Soly op uw dak leggen gaat een knap staaltje techniek schuil. Ieder zonnepaneel bestaat uit een verzameling van zonnecellen. Een zonnecel is een type ‘wafer’ of dun plaatje, dat is vervaardigd uit een groot stuk silicium. Silicium is in deze de halfgeleider, waarop dunne metalen draadjes zijn geïnstalleerd. Die combinatie zorgt voor de opname van zonlicht en doorvoer naar de omvormer. We hebben in deze fase nog te maken met gelijkstroom of gelijkspanning, dat nog moet worden omgezet naar wisselstroom.

Omvormer

Om de gelijkstroom om te kunnen zetten naar bruikbare wisselstroom of wisselspanning doen we een beroep op de omvormer. Hoewel reguliere lampen in de praktijk prima kunnen functioneren op gelijkstroom, is een groot deel van de huishoudelijke elektrische apparatuur gemaakt op basis van wisselstroom. De omvormer zal de gelijkspanning omzetten naar een type sinusvormige wisselspanning die precies boven de netspanning ligt. Dit is vereist om de stroom in ‘het net’ te injecteren. De constante wisselspanning van het lichtnet ligt overigens op 230 volt.

Uw regionale zonnepanelen installateur

Wist u dat Soly in Vlaanderen altijd in de buurt is? Niet voor niks noemt men ons dé regionale installateur van zonnepanelen. Benieuwd in welke regio’s u ons kunt vinden? Meer informatie vindt u op deze pagina’s:

Zet u samen met ons de stap naar een duurzame toekomst. Een toekomst waarin u veel geld gaat besparen en volledig onafhankelijk wordt van het energienet? Het kan. Ontdek het bij Soly.

Parallel- of serieschakeling

De termen ‘parallel’ of ‘in serie’ zeggen u op het eerste gezicht misschien niet zoveel. Rondom de aanschaf en installatie van zonnepanelen krijgt u hier echter wel mee te maken. Wat is het verschil tussen een serie en parallel geschakeld systeem? In de praktijk zal men bij de installatie van zonnepanelen vrijwel altijd voor een serieschakeling kiezen, tenzij één of enkele panelen minder zonuren per dag vangen. Kort door de bocht zal bij een serieschakeling voor zonnepanelen het systeem zo goed presteren als het zwakste paneel, terwijl bij een parallelschakeling van zonnepanelen ieder paneel onafhankelijk binnen het systeem functioneert.

Thuisbatterij

    Wilt u écht alles uit zelf opgewekte stroom halen? Dan kiest u voor een thuisbatterij. Sterker nog: u kunt zonnepanelen en de thuisbatterij ideaal combineren. De stroom die u overdag dankzij zonnepanelen opwekt, kunt u opslaan en ‘s nachts voor het huishouden gebruiken. Geen stroom terugleveren aan het net dus, en toch flink besparen op uw energieverbruik door zelf opgewekte, 100% schone zonne-energie te gebruiken. Slim stroomgebruik noemen we dat. Ontdek meer over de toepassingen en voordelen van de thuisbatterij.

Hulp nodig?

Onze klantenservice doet er alles aan om de zon bij u te laten schijnen

Kom in contact