Automatisch energiemanagement

Soly Brain®

Slim uw energie managen
De energietransitie brengt nieuwe uitdagingen met zich, en slim energiemanagement is daar zonder twijfel één van. Hoe kunnen we energie en geld besparen, zonder daar op ieder moment van de dag over na te hoeven denken? De Soly Brain® maakt dát mogelijk. Bespaar tot 10% extra op uw energie. Zorgeloos.

Hoe werkt automatisch energiemanagment?
Onze Soly Brain® ontzorgt u volledig. Dit slimme apparaat functioneert op basis van zelf gegeneerde data. Zo weet de Soly Brain® exact wanneer uw stroomverbruik het hoogst is, en kan deze inspelen op de laagste prijs en efficiënt gebruikmaken van uw eigen zonne-energie. De toekomst van energiemanagement in huis start hier.

Steeds verder onafhankelijk
Dankzij de Soly Brain® bent u nog vaker 'los' van het energienet.
U maakt optimaal gebruik van uw eigen zonne-energie, zeker wanneer u ook beschikt over een thuisbatterij van Soly.
Verbruik op basis van data
We combineren uw stroomvraag met de laagste energieprijs, zodat u nog meer geld bespaart.
Daar hoeft u zelf niks voor te doen. Slim en automatisch energiemanagement op basis van uw eigen dataprofiel.
Monitoren via de app
Heeft u de Soly app al bij de hand? Hier kunt uw day-to-day energieverbruik eenvoudig monitoren.
We bundelen alle producten binnen één applicatie, zodat u een transparant overzicht ontvangt.
Altijd controle over uw verbruik

Wat is een energiemanagement systeem?

Een energiemanagement systeem, ook wel bekend als Home Energy Management (HEM), is een geavanceerd energie systeem dat is ontworpen om het energieverbruik van huishoudens te monitoren, beheren en optimaliseren. Het stelt u in staat om uw energieverbruik nauwkeurig te meten, inzicht te krijgen in uw energiepatronen en energiebesparende maatregelen te nemen. Ook kunnen huishoudens hiermee de omvormer, thuisbatterij en laadpaal automatisch aansturen om energie-efficiënte te verbeteren. Soly vertelt u graag meer over de mogelijkheden van de Brain®.

Hoe werkt de Soly Brain®?
De Soly Brain® is een energiemanagement systeem dat alle energiestromen in een huishouden met een intelligent systeem verbindt. Op basis van uw verbruiksgedrag en slimme algoritmes, optimaliseert het vervolgens uw energieverbruik. Op deze manier kunt u tot 10% meer van uw eigen zonnestroom gaan gebruiken en bespaart u op de energierekening. Kijk maar eens mee:

Terwijl de zon langzaam opkomt, wordt ook uw thuisbatterij wakker en laadt op. De wasmachine moet nog even geduld hebben, want er is te weinig zonne-energie om het verbruik te dekken. ‘s Middags wordt het bewolkter. Om het gebruik van dure netstroom te vermijden, stelt u de start van de wasmachine nog heel even uit. Maar niet lang. Soly Brain® meldt dat er over een paar uren weer voldoende zonnestralen zijn. Ook weet het dat u rond deze tijd meestal gaat lunchen. Daarom zorgt de Soly Brain® dat uw magnetron energie kan gebruiken uit de thuisbatterij. Na de lunch piept er weer iets. Nu is het niet uw magnetron, maar de Soly App. Een notificatie: ‘Voldoende zonnestroom beschikbaar’. U wacht niet langer en zet de wasmachine aan. Zodra deze klaar is, laadt de thuisbatterij weer op zodat u ‘s avonds, wanneer de zon niet schijnt, alsnog kunt genieten van uw eigen opgewekte zonne-energie. Is deze leeg? Dan maakt u erna pas gebruik van stroom uit het net!

product background
product image

Soly Brain®

De Soly Brain® staat aan de basis van uw energiehuishouden. Innovatie die uw leven niet alleen makkelijker maakt, maar ook voordeliger. Dankzij het energiemanagementsysteem bent u in staat om slimme en duurzame keuzes te maken. Ontdek alle duurzame toepassingen die u volledig ontzorgen.

product usp icon
Compatibel met veel andere merken
product usp icon
Erkende productie in Duitsland
product usp icon
Minimaal 5 jaar productgarantie
product usp icon
Prijswinnend design en kwaliteit
Alle voordelen

Haal het maximale uit uw opgewekte stroom

Dankzij Soly Brain® heeft u meer controle over uw energieverbruik. U koppelt al uw energieverbruikers in één systeem, welke u kunt monitoren en optimaliseren en waardoor u bespaart op uw energiekosten. Dit alles terwijl u bijdraagt aan het ontlasten van het energienet en een betere wereld.

icon
Volledig inzicht in uw energiehuishouden
icon
Optimaliseer en personaliseer
icon
Bespaar op energie(kosten)
icon
Duurzaam leven zonder comfortverlies
Energiemanagement in één app

Volledig inzicht in uw energiehuishouden

Met losse apps per apparaat is het lastig om een duidelijk inzicht te krijgen in uw energiestromen en besparing. Maar de Soly Brain® en bijbehorende Soly app verbindt al uw duurzame apparaten, zoals zonnepanelen, thuisbatterij en laadpaal, met elkaar. Ook kunt u er het energieverbruik van uw andere (slimme) apparaten volgen. Zo krijg u inzicht in uw volledige energiehuishouden. Uit onderzoek van is gebleken dat u met live inzicht gemiddeld al 6,4% kunt besparen op uw stroomverbruik. Een quick win.

Upgrade uw energie

Optimaliseer en personaliseer

De Soly Brain® geeft inzicht in de impact van huidige en nieuwe systemen. Het kent uw apparaten, verbruik en patronen en geeft gepersonaliseerde optimalisaties voor energiebeheer. Denk aan het verhogen van zelfconsumptie, het aansturen van apparaten of productaanbevelingen. Dit helpt u kosten besparen en energieverspilling voorkomen. Zo kunt u uw elektrische auto intelligent opladen, bijvoorbeeld direct bij aansluiting of alleen met zonnestroom. Ook kan de Soly Brain® u adviseren over nieuwe systemen, zoals een thuisbatterij, en selecteert de beste optie voor uw situatie.

Altijd controle over uw verbruik

Hoe werkt de Soly Brain®?

Wanneer u meerdere duurzame producten in huis heeft, dan wilt u het liefst al deze producten met elkaar kunnen verbinden. Daar zorgen we voor met de Soly Brain®. Dit energiebesturingssysteem dat uw zonnepanelen, thuisbatterij en laadpaal met elkaar verbindt. Op basis van uw energiegedrag en slimme algoritmes optimaliseert de Soly Brain® vervolgens uw energieverbruik. Fijn, want daardoor kunt u nog een keer tot 10% meer besparen. Bovendien herkent de Soly Brain® de momenten waarop stroom goedkoper is en stuurt daarmee automatisch de thuisbatterij en laadpaal aan.

soly app

Controle over uw verbruik

Besparen op energie(kosten)

Met de Soly Brain® heeft u meer controle over uw energieverbruik en kunt u in verhouding de energie- en kostenefficiëntie verhogen. Ontdek sluipverbruikers en stel tijdschema’s in om energieverspilling te voorkomen, of verhoog zelfconsumptie zodat u minder stroom hoeft in te kopen. Daarnaast kunt u energie-intensieve activiteiten plannen op momenten van lagere energietarieven of overvloed aan hernieuwbare energie. Zo geniet u van lagere energiekosten, zeker als u dit combineert met een dynamische energiecontract. Dit alles geeft u flexibiliteit waardoor u optimaal gebruik kunt maken van hernieuwbare energiebronnen.

Comfortabel verduurzamen

Duurzaam leven zonder comfortverlies

De Soly Brain® draagt bij aan duurzaamheid doordat het u in staat stelt om bewuster om te gaan met energie en uw ecologische voetafdruk te verkleinen. Door energie-efficiëntie te bevorderen en hernieuwbare energiebronnen te integreren, kunt u uw huis verduurzamen en bijdragen aan een groenere toekomst. Doordat u uw energieverbruik afstemt op de momenten waarop er een overvloed aan hernieuwbare energie is, ontlast u het net en verhoogt ook het gebruik van duurzame energiebronnen (en vermindert u de afhankelijkheid van grijze energiebronnen). Zo leeft u duurzamer, zonder in te leveren op comfort.

Veelgestelde vragen Soly Brain®

In de FAQ van de Soly Brain® vindt u het antwoord op vragen van onze huidige klanten.
Welke apparaten zijn op dit moment compatibel met de Soly Brain®?
 
Op dit moment kan de Soly Brain® de volgende merken omvormers en thuisbatterijen aansturen:
  • Growatt
  • Enphase
  • Sungrow
  • SMA
  • Fronius
Niet alle modellen van de bovenstaande merken worden ondersteund door de Soly Brain®. We informeren u hier graag over.
Wat gebeurt er als mijn internetverbinding wegvalt?
 
Doordat de Soly Brain® met een ethernetkabel is aangesloten is de verbinding altijd stabiel en bent u niet afhankelijk van signaalsterktes. Mocht de verbinding worden verbroken door een internetstoring, dan blijft uw hardware volledig functioneel. De Soly Brain® maakt dan automatisch weer verbinding met internet als de storing is verdwenen.

Kom in contact met Soly

Interesse in de Soly Brain®? Ontdek hoe u ons het beste kunt contacteren.
contact image