Zonnepanelen huren of kopen
De zon. Energieleverancier voor iedereen.
Ons doel is om zonne-energie ook écht voor iedereen beschikbaar te maken. Of u nou wel of niet wilt investeren. Wij bieden verschillende mogelijkheden. Zo kunt u kiezen tussen zonnepanelen kopen óf huren. Wat past het beste bij uw situatie?
Zonnepanelen huren
Alle voordelen, zonder investering
We willen dat iedereen overstapt op schone energie van de zon. Daarom moet zonne-energie toegankelijk zijn, ook als u geen grote investering wilt of kunt doen.
De voordelen van zonnepanelen huren? Bij Soly.be betaalt u een vast maandbedrag passend bij de capaciteit van uw zonnesysteem. Terwijl de prijzen voor grijze stroom stijgen, zetten we voor u het bedrag voor tien jaar vast. Zo bespaart u direct al zeker 15% per maand. Na tien jaar neemt u de zonnestroom-installatie over en profiteert nog minstens twintig jaar van eigen zonne-energie! Bereken nu direct uw maandbedrag met de Zonneconfigurator.
Zonnepanelen kopen
Direct besparen met uw eigen zonnepanelen
Waar u ook komt, u ziet zonnestroom-installaties op de daken liggen. Al meer dan een half miljoen Belgen hebben hun dak veranderd in een opweklocatie voor groene energie. En waarom zou u het niet doen? Uw bijdrage aan een duurzamer België levert u ook nog een directe besparing op de energiekosten op.
Bereken nu direct uw prijs met onze ZonneConfigurator.
Zonnepanelen op uw adres
Zonne-energie voor iedereen
Wat past het best bij u? Kiezen voor zonne-energie is altijd een goede optie, en dankzij onze ruime mogelijkheden heeft u altijd toegang tot zonne-energie op uw adres. Maar: waar gaat uw voorkeur naar uit? Met onze voorbeeldberekening komt u erachter wat u per jaar kunt besparen met zonnepanelen kopen of zonnepanelen huren. Ook kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen.
Hoe werken zonnepanelen?
Zonlicht omzetten in stroom
In de oriënterende fase voorafgaand aan de aankoop van een zonnesysteem bent u op zoek naar zoveel mogelijk informatie. Wij snappen dat heel goed. Rondom de aankoop of huur van het systeem krijgt u te maken met het rendement, de terugverdientijd (tvt) en verschillende kosten. Belangrijke en soms zelfs onderbelichte termen, want het gaat er immers om wat er ‘onder de streep’ gebeurt. Welke investering moet ik doen, hoeveel ga ik besparen en binnen welke tijdsspanne kom ik op het break-even punt tussen de investering en opbrengst uit zonnepanelen? Op de achtergrond zijn allerlei processen van invloed.
Wat is de prijs van zonnepanelen?
Investeren in een zonnestroom-installatie, dat is iets waar u goed over na wilt denken. Zeker wanneer u de voorkeur geeft aan kopen, dan geldt de installatie als een grote (eenmalige) investering. De exacte prijs van zonnepanelen is afhankelijk van de capaciteit van de installatie (aantal panelen), het type systeem (parallel of serieel), en de constructie rondom het dak en de meterkast. Ook komt u waarschijnlijk in aanmerking voor een premie voor zonnepanelen, met bijkomende financiële voordelen. Ontdek meer over de kosten van zonnepanelen op uw adres.
Materiaal pv panelen
Hoe is een zonnepaneel opgebouwd?
Achter elk paneel dat we bij Soly op uw dak leggen gaat een knap staaltje techniek schuil. Ieder zonnepaneel bestaat uit een verzameling van zonnecellen. Een zonnecel is een type ‘wafer’ of dun plaatje, dat is vervaardigd uit een groot stuk silicium. Silicium is in deze de halfgeleider, waarop dunne metalen draadjes zijn geïnstalleerd. Die combinatie zorgt voor de opname van zonlicht en doorvoer naar de omvormer. We hebben in deze fase nog te maken met gelijkstroom of gelijkspanning, dat nog moet worden omgezet naar wisselstroom.
Omvormer
Om de gelijkstroom om te kunnen zetten naar bruikbare wisselstroom of wisselspanning doen we een beroep op de omvormer. Hoewel een individuele lamp in de praktijk prima kan functioneren op gelijkstroom, is een groot deel van de huishoudelijke elektrische apparatuur gemaakt op basis van wisselstroom. Bijvoorbeeld wanneer u eten opwarmt op een elektrische kookplaat. De omvormer zal de gelijkspanning omzetten naar een type sinusvormige wisselspanning die precies boven de netspanning ligt. Dit is vereist om de stroom in ‘het net’ te injecteren. De constante wisselspanning van het lichtnet ligt overigens op 230 volt.
Zonne-energie in de regio
Wist u dat Soly in Vlaanderen altijd in de buurt is? Niet voor niks noemt men ons dé regionale installateur voor oplossingen die schone en groene zonne-energie een stap dichterbij brengen. Benieuwd in welke regio’s u ons kunt vinden? Meer informatie over zonnepanelen in Brussel, Antwerpen, Brugge, Oostende, Leuven, Gent.
Zet u samen met ons de stap naar een duurzame toekomst? Een toekomst waarin u veel geld gaat besparen en volledig onafhankelijk wordt van het energienet? Het kan. We geven u graag advies over zonnepanelen bij Soly.
Parallel- of serieschakeling
De termen ‘parallel’ of ‘in serie’ zeggen u op het eerste gezicht misschien niet zoveel. Rondom de aanschaf en installatie van een zonnestroom-installatie krijgt u hier echter wel mee te maken. Wat is het verschil tussen een serie en parallel geschakeld systeem? In de praktijk zal men bij de installatie van de pv panelen vrijwel altijd voor een serieschakeling kiezen, tenzij één of enkele panelen minder zonuren per dag opvangen. Kort door de bocht zal bij een serieschakeling het systeem zo goed presteren als het zwakste paneel, terwijl bij een parallelschakeling van zonnepanelen ieder paneel onafhankelijk binnen het systeem functioneert.
Thuisbatterij
Wilt u écht alles uit zelf opgewekte stroom halen? Dan kiest u voor een thuisbatterij. Sterker nog: u kunt zonnepanelen en de thuisbatterij ideaal combineren. De stroom die u overdag dankzij de zonnestroom-installatie opwekt, kunt u opslaan en ‘s nachts voor het huishouden gebruiken. Geen stroom terugleveren aan het net dus, en toch flink besparen op uw energieverbruik door zelf opgewekte, 100% schone zonne-energie te gebruiken. Slim stroomgebruik noemen we dat. Ontdek meer over de toepassingen en voordelen van de thuisbatterij.
Kennisbank
Bent u op zoek naar het verhaal achter onze zonnepanelen en meer informatie over de ontwikkelingen op de zonne-energiemarkt? Dan kunt u dagelijks terecht in onze kennisbank. Hier vindt u alles over het wel en wee van zonne-energie. Of bekijk alvast onze veelgestelde vragen.

Moet u zonnepanelen schoonmaken
Wanneer u zonnepanelen op het dak heeft liggen, dan wilt u natuurlijk profiteren van het optimale rendement. Door de jaren worden de panelen blootgesteld aan tal van externe omstandigheden, zoals regen, wind, sneeuw, Saharazand en de vorming van mos.
Lees verder
Oost-Vlaanderen zonnepanelen
Bent u op zoek naar een installateur van zonnepanelen in Oost-Vlaanderen? Dan heten we u welkom bij Soly. Steeds meer huishoudens en bedrijven stappen samen met ons over op een duurzame en energiezuinige toekomst.
Lees verder
West-Vlaanderen zonnepanelen
Heeft u interesse in zonnepanelen in West-Vlaanderen? Een goede keuze! Zet samen met Soly de stap naar een duurzame toekomst waarin we profiteren van 100% groene energie. Kies samen met ons voor het kopen of huren van een zonnesysteem.
Lees verder
Wat betekent de Wattpiek van zonnepanelen
Heeft u zojuist besloten dat u zonnepanelen wilt kopen of huren? Super! Zonnepanelen zorgen voor een directe besparing op uw energierekening en dragen bij aan een duurzame wereld. Een goede stap dus.
Lees verder