Zonne-energie thuis opslaan

Sla energie op voor wanneer u het het meest nodig hebt
Met een thuisbatterij kunt u de energie die uw zonnepanelen overdag opwekken, wanneer u meestal niet thuis bent, in de avonduren gebruiken. Hierdoor bent u 60-80% onafhankelijk van het net.

Haal altijd voordeel uit je eigen energie, ook in de toekomst
Dankzij de thuisbatterij kunt u altijd gebruik maken van de voordeligste energie: uw zelf opgewekte zonne-energie kan gebruikt worden uit de thuisbatterij door in de avond de energie eruit te tappen.

Onafhankelijkheid
Sla uw eigen zonnestroom op voor gebruik in de avond en nacht
Doordat u met de thuisbatterij de stroom uit uw zonnepanelen direct kunt opslaan voor gebruik later op de dag, maakt u uzelf tot 80% onafhankelijk van het net!
Installatietijd
We installeren onze producten binnen 4 weken.
Door onze gecertificeerde installateurs, die werkzaam zijn door het hele land, hoeft u bij ons niet lang te wachten om te profiteren van duurzame energie.
10 jaar ervaring
Sinds 2013 zijn we toonaangevend op de zonne-energie markt.
We hebben talloze huizen en bedrijven geholpen om over te stappen op schone, groene zonne-energie, waardoor ze niet alleen geld besparen, maar ook een positieve impact hebben op het milieu
Background image Background image
Waarom een thuisbatterij?

Tijdens de dag wekken uw zonnepanelen eigenlijk constant energie op, maar die stroom wordt veelal niet direct gebruikt. Dat komt u overdag vaak niet thuis bent. De overtollige energie wordt daardoor terug geïnjecteerd aan het energienet. Dankzij de smart thuisbatterij van Soly vergroot u uw onafhankelijkheid van het energienet van 40-60% zonder batterij, naar 60-80% mét thuisbatterij. Een belangrijk deel van de stroom die anders overdag wordt terug geïnjecteerd aan het net, gaat u namelijk opslaan in de batterij. Hier tapt u ’s avonds simpelweg uw stroom weer vanaf.

product background
product image

Soly Powercell®

De thuisbatterij is een essentieel onderdeel van uw thuis-energie netwerk. Om deze reden is kwaliteit en veiligheid erg belangrijk. De Enphase batterij is ontwikkeld in de Verenigde Staten en gemaakt voor een optimale levensduur en veiligheid.

product usp icon
Hoogwaardig design en hoge opslagcapaciteit
product usp icon
Gemaakt in de VS met de laatste technologie
product usp icon
15 jaar productgarantie op de batterij
product usp icon
Compatibel met elk zonnesysteem

De Enphase pakketten van Soly

Wij maken zonne-energie toegankelijk voor iedereen die vandaag wil besparen en mee wil bouwen aan de duurzame wereld van morgen. Daarom geven wij u advies dat helemaal afgestemd is op uw situatie én leveren we duurzame zonnepanelen met het hoogste rendement.

3,5 kWh thuisbatterij

€ 5.400
Incl. installatie

15 jaar productgarantie
Gegarandeerd 6.000 laadcycli
Voor gebruik tot 10 zonnepanelen

7 kWh thuisbatterij

€ 7.800
Incl. installatie

15 jaar productgarantie
Gegarandeerd 6.000 laadcycli
Voor gebruik tot 15 zonnepanelen

10,5 kWh thuisbatterij

€ 9.600
Incl. installatie

15 jaar productgarantie
Gegarandeerd 6.000 laadcycli
Voor gebruik vanaf 15 zonnepanelen
 •  
 •  
 •  

Hoe beoordelen onze klanten de thuisbatterij?

Mevr. K
 • icon

  18 zonnepanelen

 • icon

  7.740 Wp

 • icon

  1 thuisbatterij 10,5 kWh

"Heel vriendelijk en goed verstaanbare uitleg. Heel behulpzaam."
Mevr. S
 • icon

  12 zonnepanelen

 • icon

  5.160 Wp

 • icon

  1 thuisbatterij 3,5 kWh

"Duidelijke uitleg. Vriendelijk. Geduldig. Producten van zeer goede kwaliteit."
Dhr. M
 • icon

  27 zonnepanelen

 • icon

  11.610 Wp

 • icon

  1 thuisbatterij 7,5 kWh

"Prima communicatie en heel vlotte beiderzijdse uitwisseling van informatie, adviseur luisterde heel goed naar onze wensen."
Dhr. M
 • icon

  7 zonnepanelen

 • icon

  3.010 Wp

 • icon

  1 thuisbatterij 9,6 kWh

" De installateurs waren overigens dik in orde, alles werd uitgevoerd zoals gevraagd en hun communicatie was duidelijk. Voor mij was dit een heel aangename ervaring!"

Een thuisbatterij in 4 stappen

Vanaf aanvraag tot installatie regelen we alles voor je en kun je de voortgang volgen in de Soly app.

1

Online aanvraag
U laat uw gegevens achter zodat we contact met u kunnen opnemen

2

Persoonlijk adviesgesprek
We geven u persoonlijk advies op basis van uw situatie

3

Vrijblijvende offerte
Gelijk na het adviesgesprek ontvangt u de offerte

4

Installatiedag
Op de afgesproken dag installeren we de thuisbatterij

Aanvragen

Adviesgesprek aanvragen

Om een vrijblijvend adviesgesprek op te zetten, vragen we je om je gegevens achter te laten zodat we contact met je kunnen opnemen.

 • Een ervaren adviseur kijkt naar de beste oplossing voor uw situatie
 • We nemen de tijd om uw wensen te bespreken en eventuele vragen te beantwoorden.
 • Na het gesprek delen we een vrijblijvende offerte

Gratis en vrijblijvend

Plan nu uw afspraak

  Combineer uw batterij en haal er het maximale uit.

  Zonnepanelen 2024

  Soly zonnepanelen®

  Onze krachtige zonnepanelen zetten – samen met de omvormer – de energie van de zon om in bruikbare energie in huis. Uw eigen energie opslaan en opwekken dat kan in combinatie met de zonnepanelen van Soly.

  HomeEnergyManagement

  Soly Brain®

  Met ons energiemanagement verbinden we al uw duurzame apparaten tot één slim energiehuishouden. Op basis van uw verbruiksgedrag en slimme algoritmes optimaliseert het vervolgens uw energieverbruik.

  Laadpaal thuis

  Soly Charge®

  Goedkoop rijden met een slimme laadpaal van Soly. Door onze slimme aansturing laden we uw auto automatisch op wanneer de stroomprijs laag of zelfs negatief is. Zo bespaart u al snel honderden euro’s per jaar.

  Veelgestelde vragen over de thuisbatterij

  Hier vind u alle belangrijke vragen over de thuisbatterij die andere mensen al met ons hebben gedeeld.
  Hoe kies ik de beste thuisbatterij?
   
  De beste thuisbatterij kiezen doet u op basis van uw systeem, de prijs, kwaliteit en capaciteit. We adviseren u altijd een thuisbatterij die is afgestemd op uw dagelijkse stroomverbruik en de capaciteit van uw zonnepaneleninstallatie. Ook houden we rekening met uw toekomstige stroomvraag. Zo heeft u altijd een systeem die meebeweegt met uw energiebehoefte.
  Heb ik een digitale meter nodig voor de thuisbatterij?
   
  U heeft een digitale meter nodig om de thuisbatterij te laten plaatsen. Wilt u een thuisbatterij? Onthoud dan dat u een digitale meter nodig hebt. Heeft u deze nog niet? Dan kunt u de digitale meter aanvragen bij Fluvius. Door de grote vraag naar digitale meters is er sprake van een overbruggingstermijn tussen de aanvraag en definitieve plaatsing. Het verdient daarom aanbeveling om zo snel mogelijk actie te ondernemen, ook met het oog op de huidige premie op thuisbatterijen. Overigens kunt u de digitale meter ook nog na de installatie van de thuisbatterij en AREI-inspectie laten plaatsen (binnen 9 maanden).
  Hoeveel laadcycli heeft een thuisbatterij?
   
  De thuisbatterij heeft doorgaans een laadcyclus van 5.000 tot 10.000 (ont)ladingen. Laden en ontladen van de thuisbatterij zorgt overigens ook voor een klein beetje energieverlies, gemiddeld zo'n 3 tot 5 procent.
  Is er een thuisbatterij premie?
   
  De premie voor de thuisbatterij liep tot 31 maart 2023. U komt zodoende niet meer in aanmerking voor een thuisbatterij premie. Heeft u voorafgaand aan 13 maart 2023 een offerte getekend voor de thuisbatterij en valt u binnen de voorwaarden van de premie? Dan heeft u nog 'gewoon' recht op de premie, en kunt u deze nog aanvragen tot uiterlijk 31 december 2023.
  Is er sprake van een terugverdientijd op de thuisbatterij?
   
  Een thuisbatterij kopen betekent een flinke investering. Uiteraard is hier dan ook sprake van een zekere terugverdientijd. Omdat u de eigen opgewekte zonne-energie effectiever gebruikt, zult u nóg minder vaak een beroep hoeven doen op het energienet. Daardoor bespaart u veel geld. De terugverdientijd van een thuisbatterij is circa 6 jaar.
  Waar moet ik op letten als ik de thuisbatterij koop?
   
  Wilt u een thuisbatterij kopen? Een uitstekende keuze! Zorg ervoor dat u rekening houdt met de capaciteit van de batterij, en pas deze aan op uw reële en verwachte stroomverbruik. Hierdoor betaalt u nooit te veel en heeft u voldoende ruimte over om energie op te slaan. De thuisbatterij moet dus bij voorkeur complementair zijn aan de zonnepaneleninstallatie op uw dak.
  Wat is de opslagcapaciteit van de thuisbatterij?
   
  De opslagcapaciteit van een thuisbatterij verschilt en is afhankelijk van het aantal zonnepanelen op uw dak. Bij Soly maken we gebruik van een thuisbatterij met de opslagcapaciteit 3,5 kWh, 7 kWh en 10,5 kWh.
  Informatie

  Kennisbank

  Wilt u meer weten over de thuisbatterij, of bent u op zoek naar relevante informatie over onze andere producten, de financiele kant van duurzaam investeren en de garanties van Soly? Mogelijk hebben we veel van uw vragen al weten te beantwoorden binnen onze kennisbank. Lees daarom gerust verder.
  cards knowhow icon icon
  Zonnepanelen op een dakkapel, kan dat?
  Veel Belgische woningen hebben een dakkapel en overwegen om hier zonnepanelen op te installeren. Is dat nou wel of niet een goede keuze?
  cards knowhow icon icon
  Hoeveel zonnepanelen passen op mijn dak?
  Steeds meer Belgische huishoudens maken de bewuste keuze voor zonnepanelen. Geld besparen en tegelijk duurzaam wonen: het zijn de twee grootste voordelen van zonne-energie.
  cards knowhow icon icon
  Verschil tussen serie en parallel schakeling zonnepanelen
  “Mijn dak ligt voor een deel in de schaduw, maar ik wil wel graag zonnepanelen. Kan dat?”. Het is een vraag die we vaak horen tijdens een telefonisch consult.

  Kom in contact

  De medewerkers van Soly Belgium doen er alles aan om de zon bij u te laten schijnen. Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden? Wij helpen u graag!
  contact image