Zonnepanelen huren

Zorgeloos en zónder investering. Het kan.

Hoe werkt zonnepanelen huren?
Wilt u van alle voordelen van zonnepanelen genieten zonder dat u één cent moet investeren? Kies dan voor zonnepanelen huren. U houdt geld over voor leuke dingen – of om uw huis extra duurzaam te maken. En dat is slim, makkelijk en comfortabel. Kijk maar even mee:

 • Laat Soly zonnepanelen installeren op uw dak.
 • Betaal een vast bedrag per maand voor de opgewekte energie.
 • Geniet bovenop van een opbrengstgarantie. Is de opgewekte energie lager dan berekend, met een marge van 5% op de vooraf gecalculeerde opbrengst? Dan krijgt u het verschil van ons terug.
 • U huurt de zonnepanelen voor 10 jaar. Daarna zijn de zonnepanelen voorgoed van u en zult u nog jaren besparen!

Zonnepanelen huren? Zoveel brengt het op

Is zonnepanelen huren een goed idee? In deze grafiek ziet u hoeveel het huren van zonnepanelen u op termijn opbrengt. Zo rekent u vanaf dag één af met de stijgende energiekosten. Na 10 jaar zijn de zonnepanelen van u en profiteert u nog jaren van de financiële voordelen van zonnepanelen. Zo zit u nog zeker goed voor de komende 20 jaar – inclusief garanties.

zonnepanelen huren opbrengst

Zonnepanelen zonder investering

Direct besparen met verduurzaming

Zonnepanelen huren is dé oplossing als u wilt genieten van alle voordelen van zonnepanelen, maar uw spaargeld liever anders besteedt. En weet u wat nog het beste is? De energiekosten dalen direct.

Uw spaargeld blijft niet alleen stabiel, maar u spaart ook elke maand meer. Ontdek hier alles over de kosten van zonnepanelen.

En ook mooi meegenomen: omdat Soly tijdens de huurperiode eigenaar blijft, draagt u geen enkel risico. Een extra garantie dat we alleen werken met de beste materialen, fabrikanten en installateurs.

Garantie, onderhoud en verzekering

Regelen we allemaal voor u!

Is uw dak geschikt voor zonnepanelen? Perfect. Dan zit uw werk erop. Soly doet de rest. En we zorgen bovendien dat u altijd zeker bent van een maximale opbrengst tegen een minimale inspanning.

Tijdens de huurperiode zijn wij volledig verantwoordelijk voor:

 • Onderhoud en service
 • Alle verzekeringen
 • Maximale opbrengst

Waarom zonnepanelen huren?

3x makkelijk

U kunt het huurcontract elke maand probleemloos opzeggen. Hoe werkt dat? U betaalt dan gewoon de resterende waarde van de zonnepanelen. Zónder extra administratieve kosten of andere kleine lettertjes.

Gaat u verhuizen? Dan kunt u het huurcontract kosteloos overzetten op naam van de nieuwe bewoners. Tegen dezelfde voorwaarden, natuurlijk. Wilt u uw zonnepanelen liever meeverhuizen? Prima. Voor een forfaitair bedrag van 75 euro per zonnepaneel halen we de zonnepanelen van uw dak en plaatsen we ze op het dak van uw nieuwe woning. Dit doen we kosteloos tot een maximale afstand van 50 kilometer.

Zit uw huurperiode van 10 jaar erop? Dan neemt u de zonnepanelen over voor slechts 30 euro, exclusief 6% btw per zonnepaneel, en inclusief het volledige systeem. Daarna geniet u nog minstens 20 jaar van eigen energie zónder maandelijkse kosten.

Zonnepanelen huren in 3 stappen

Gratis advies

Binnen 1 werkdag nemen we contact op om uw wensen en alle opties te bespreken.

Persoonlijke offerte

Na het gesprek ontvangt u direct een offerte, met daarin een overzicht van de kosten en alle details voor uw woning.

Installatie

De installatie van uw zonnepanelen duurt 1 dag. Vooraf krijgt u een checklist zodat u precies op de hoogte bent.

Hoeveel bespaar ik met zonnepanelen huren?

Natuurlijk wilt u weten of én hoeveel u kunt besparen door zonnepanelen te huren. Goed nieuws! Zonnepanelen huren zorgt ervoor dat u direct en zorgeloos bespaart op uw energierekening. In de eerste 10 jaar na plaatsing blijft Soly verantwoordelijk voor de functionaliteit van de zonnepanelen, die we op afstand monitoren. Gaat er onverhoopt toch iets mis? Dan komen we direct langs om uw zonnepanelen te fixen. Na de eerste 10 jaar neemt u vervolgens tegen lage kosten het volledige systeem van ons over. Dat betekent dat u nog zeker 20 jaar kunt genieten van alle voordelen van zonnepanelen.

Rekenvoorbeeld jaarlijkse besparing

Huidige stroomkosten*: € 117 per maand
Eenmalige investering: gratis

Huur 11 panelen: € 78 per maand

Besparing per maand: € 39 per maand
Besparing per jaar**: € 468 per jaar

* o.b.v. 4000 kWh verbruik en een gemiddelde stroomprijs van € 0,35 kWh
** dit is een rekenvoorbeeld. Aan dit voorbeeld kunnen geen rechten worden ontleend.
*** rekenvoorbeeld is exclusief thuisbatterij

Wat is beter: zonnepanelen huren of kopen?

Soly wil zonnepanelen voor iedereen toegankelijk maken, en dat is ook direct de reden waarom we kiezen voor een concept met zonnepanelen huren. Het is logisch dat twee concepten, namelijk huren en kopen, vragen bij u oproept. Want hoe zit het met het rendement en welke voorwaarden zijn van toepassing? We begrijpen dat heel goed. Daarom vertellen we u graag wat beter is: zonnepanelen huren of kopen.

Zoals u weet is de investering in zonnepanelen een flinke uitgave, ondanks dat u recht heeft op €1.500 subsidie voor duurzame investeringen. Groot voordeel van zonnepanelen kopen is dat u de zonnepanelen direct in eigen beheer krijgt. Is uw budget toereikend om zonnepanelen te kopen, dan kunnen we dit altijd adviseren.

Voordelen zonnepanelen huren

Heeft u het budget niet voorhanden of twijfelt u over een dergelijke grote uitgave aan zonnepanelen? Dan is zonnepanelen huren een interessante optie. U hoeft geen cent te investeren, start direct met besparen en bent ook nog eens heel duurzaam bezig. Het geld dat u op de bank heeft staan kunt u bewaren voor andere dingen: de studie van uw kinderen of de reis die u al zolang wilt maken. Ook blijft Soly in de eerste 10 jaar verantwoordelijk voor de zonnepanelen. Werkt er iets niet? Dan herstellen wij dit kosteloos voor u.

De voordelen van zonnepanelen huren zijn terug te vinden in de directe besparing op de energierekening, de kosteloze investering in duurzaamheid en het feit dat de zonnepanelen na 10 jaar volledig in eigen beheer komen. Het huren van zonnepanelen is dan ook een investering in een duurzame toekomst, thuis én voor de wereld.

Hoeveel CO₂-uitstoot bespaart u dankzij zonnepanelen?

Naast uw jaarlijkse besparing wilt u misschien ook wel meer weten over het effect van uw zonnepanelen op de CO₂-uitstoot. Met uw persoonlijke vermindering van de CO₂-uitstoot draagt u direct bij aan een duurzame wereld. Wist u dat ook zonnepanelen een CO₂-voetafdruk hebben? Bij de productie en het transport van de zonnepanelen komt namelijk CO₂ vrij. Voor elke kWp (1.000 Wp) aan geïnstalleerde zonnepanelen, wordt door de zonnepanelen fabrikant circa 600 kg CO₂ uitgestoten. Dit komt neer op iets minder dan 200kg CO₂ per zonnepaneel. Eenmaal geïnstalleerd, dan zullen de zonnepanelen geen CO₂ meer uitstoten.

Rendement zonnepanelen

Per jaar kan een zonnepaneel met een rendement van 85% al gemiddeld 330 kWh opwekken. Wanneer u twee jaar lang uw zonnepanaal volledig laat functioneren, dan voorkomt u daarmee dat 320 x 0,364 x 2 (jaar) = 233kg CO₂ terechtkomt in de atmosfeer. Na die twee jaar blijft u nog zeker 28 jaar duurzame energie opwekken. Dit laat het duidelijke effect zien van zonnepanelen op de lokale en wereldwijde CO₂-uitstoot.

We kunnen dit aan de hand van een handige rekensom inzichtelijk maken voor uw situatie:

Besparing CO2 uitstoot zonnepanelen berekenen

bereken je eigen co2 besparing met zonnepanelen

Kiezen voor een duurzame toekomst

Wie zegt dat investeren in duurzaamheid geld moet kosten? Dankzij zonnepanelen huren kiest u voor een duurzame toekomst bij u thuis, zonder dat u hoeft te investeren. Overigens krijg je wel te maken met kosten voor zonnepanelen, maar dan net iets anders. Tegelijk profiteert u van uitstekende voorwaarden. Binnen de eerste 10 jaar wordt u volledig ontzorgd en garanderen we het optimale rendement uit uw installatie. Na die 10 jaar neemt u het volledige systeem kosteloos van ons over, en bespaart u nog jaren op uw energierekening.

Veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met onze klantendienst.

 • Wat zijn de voordelen van zwarte zonnepanelen?

 • Hoe werkt een zonnepaneel?

 • Moet u zonnepanelen schoonmaken?

 • Hoeveel CO₂-uitstoot bespaar ik met zonnepanelen?

 • Kan ik beter zonnepanelen huren of kopen?

 • Zijn zonnepanelen recycleerbaar?

Benieuwd wat zonnepanelen huren u oplevert?

Vul uw gegevens in en onze adviseur neemt binnen 1 werkdag contact met u op. 

Hulp nodig?

Onze klantenservice doet er alles aan om bij u de zon te laten schijnen!

Kom in contact