Kopen

Direct besparen met uw eigen zonnepanelen. Het kan.

Zonnepanelen kopen blijft nog altijd interessant, zeker wanneer u ook nog gebruik kunt maken van een premie op zonnepanelen. Helaas is dat niet altijd meer het geval. Zonnepanelen leveren desondanks zelfs een hoger rendement op dan wanneer u het geld op uw spaarrekening bewaart. En dat is goed nieuws, want daardoor stappen nog meer mensen over op zonne-energie. Vandaag hebben al meer dan 450.000 Belgische gezinnen zonnepanelen laten plaatsen op hun dak. Elke maand besparen ze een pak geld, leven ze duurzamer en zijn ze klaar voor een zonnige toekomst. Waarom nog langer wachten? Investeer vandaag nog in de zon.

Profijt

Waarom zonnepanelen kopen?

Zodra u investeert in zonnepanelen, dan bespaart u instant op uw maandelijkse kosten. Terwijl de energieprijzen blijven stijgen, betaalt u niets voor de stroom. Een voorbeeld: met 10 zonnepanelen bespaart u gemiddeld 600 euro per jaar.

De prijs van uw zonnepaneleninstallatie is natuurlijk afhankelijk van het type en het vermogen van de zonnepanelen én omvormer. Wilt u exact weten wat uw zonnepanelen gaan kosten? Bereken dan in één minuut uw persoonlijke prijs en ontdek wat u gaat besparen dankzij zonne-energie.

CO2-uitstoot

Verduurzaam met zonnepanelen

De groenste energie is de energie die u zelf opwekt. Rechtstreeks van de bron en zonder tussenkomst van uw energieleverancier. Op die manier verlaagt u enorm de CO2-uitstoot. Om u een idee te geven: de CO2-uitstoot die u dankzij zonnepanelen gemiddeld bespaart, komt overeen met de uitstoot van – hou u vast – 628.127 km autorijden. Dat is de moeite waard, toch?

Verhoog uw woningwaarde

Indirecte winst uit zonnepanelen

Een investering in zonnepanelen leidt indirect tot een stijging van de woningwaarde. Een rendabel één-tweetje. Kopers willen meer betalen voor een woning als er zonnepanelen op het dak liggen. Logisch, want de potentiële eigenaar beseft dat men vanaf dag één een lagere energiefactuur zal ontvangen. Bovendien is het energieprestatiecertificaat (EPC) sinds 1 januari 2017 verplicht bij de aankoop, verkoop of verhuur van een woning. Dat vinden we bij Soly ook!

Ontdek uw voordeel met zonnepanelen kopen

01.

Aanmelden voor zonnepanelen kopen

Binnen 1 werkdag nemen we contact met u op om uw wensen en alle opties te bespreken. We plannen ook een eerste gesprek in.

02.

Vrijblijvend advies

Dat eerste gesprek gaat online door. Zo komt er niemand bij u over de vloer. Snel, makkelijk en volledig vrijblijvend.

03.

Installatie

De installatie van de zonnepanelen duurt 1 dag. Vooraf krijgt u een checklist zodat u weet wat er die dag gaat gebeuren.

  Van zonlicht naar stroom

  Hoe werken zonnepanelen?

  In de oriënterende fase voorafgaand aan zonnepanelen kopen bent u op zoek naar zoveel mogelijk informatie. Wij snappen dat heel goed. Bij de investering in zonnepanelen krijgt u te maken met termen als kWh, terugverdientijd (tvt) en de parallel- en serieschakeling. Belangrijke en soms zelfs onderbelichte termen, want het gaat er immers om wat er ‘onder de streep’ gebeurt. Welke investering moet ik doen, hoeveel ga ik besparen en binnen welke tijdsspanne kom ik op het break-even punt tussen de investering en opbrengst uit zonnepanelen? Op de achtergrond zijn allerlei processen van invloed. Hoe werken zonnepanelen?

  Elk zonnepaneel bestaat uit een groot aantal zonnecellen. Die zonnecellen zijn vervaardigd uit silicium, een metalloïde. Zonnecellen absorberen fotonen (=elementaire deeltjes uit zonlicht) en transformeren deze tot elektronen. Dankzij zonlicht op het zonnepaneel ontwikkelt zich spanning in de zonnecel, en die spanning wordt omgezet naar elektrische gelijkstroom. Een proces dat bekend staat als het photovoltaïsch effect of fotoelektrische effect. Er ontstaat een spanningsveld tussen het oppervlak van de zonnepanelen en de onderzijde (positief en negatief), waardoor de panelen gelijkstroom opwekken. De gelijkstroom die in het proces is opgewekt wordt vervolgens door de omvormer omgezet in bruikbare wisselstroom.

  Offerte

  Prijs zonnepanelen kopen

  De kosten voor zonnepanelen zijn opgebouwd uit een complete installatie van zonnepanelen, omvormer(s), dakopbouw en bekabeling. Daarbij houden we onder meer rekening met het type dak (schuin/plat), de hellingshoek, het aantal zonnepanelen en de keuze voor het type omvormer(s). Er is derhalve geen vaste prijs gekoppeld aan zonnepanelen. Wilt u de prijs voor zonnepanelen berekenen? Dat kunnen we u vrijblijvend meer vertellen. Op basis van uw persoonlijke situatie wordt zowel een indicatie gegeven van de kosten als een potentiële opbrengst uit zonnepanelen.

  Rendement

  Terugverdientijd zonnepanelen

  Jaarlijks zal u met deze installatie zeker 3.400 kWh stroom opwekken. Gebaseerd op de huidige stroomprijs bespaart u jaarlijks circa 700 euro. In België heeft u daarnaast te maken injectietarieven, ofschoon de terugleververgoedingen. Het injectietarief verschilt per energieleverancier en heeft zodoende invloed op de terugverdientijd van zonnepanelen. Gemiddeld ligt de terugverdientijd van zonnepanelen in België rond de 7 tot 8 jaar.

  Let op: de gemiddelde energieprijs is in de afgelopen periode gestegen. Het kan daardoor zo zijn dat de gegeven stroomprijs afwijkt.

  Kennisbank

  Kom meer te weten

  In onze kennisbank vindt u alle informatie over zonnepanelen, zonne-energie en financiele resultaten. Zo bent u volledig op de hoogte alvorens u de keuze maakt voor een eigen zonnepanelen installatie. En dat is wel zo'n prettige gedachte. Lees snel verder.
  cards knowhow icon icon
  Zonnepanelen op een dakkapel, kan dat?
  Veel Belgische woningen hebben een dakkapel en overwegen om hier zonnepanelen op te installeren. Is dat nou wel of niet een goede keuze?
  cards knowhow icon icon
  Moet ik zonnepanelen schoonmaken?
  Wanneer u zonnepanelen op het dak heeft liggen, dan wilt u natuurlijk profiteren van het optimale rendement. Moet u om die reden zonnepanelen schoonmaken?
  cards knowhow icon icon
  Hoeveel CO₂-uitstoot bespaart u met zonnepanelen?
  Wie kiest voor zonnepanelen geniet van verschillende voordelen. Zo bespaart u onder andere op de maandelijkse energiekosten én op de eigen CO2-uitstoot.

  Soly contact

  Onze adviseurs zitten voor u klaar, of u nou al klant bent of nog aan het orienteren bent op zonnepanelen. We helpen u graag verder.
  contact image