Soly

Wij zijn een B-Corp

Elk jaar stappen duizenden klanten over op zonne-energie. Daarmee is niet alleen onze impact op het gebied van duurzaamheid groot, maar ook onze impact op de planeet en op talloze directe en indirecte betrokkenen. Als B Corp doen we er bovendien alles aan om te zorgen dat die impact ook positief is voor onze klanten, medewerkers, fabrieksarbeiders en voor alle andere zaken waar we een invloed op hebben. Het is hard werken, maar het verplicht ons wel om kritisch te zijn voor onszelf en om het beste in Soly naar boven te halen. U leest er meer over in ons Climate Action Report. Het is van dit soort uitdagingen dat we juist veel energie krijgen.

Betekening

Wat is B-Corp eigenlijk?

Goede vraag. Gecertificeerde B Corporaties gebruiken hun bedrijf als middel om de aarde een stukje mooier en beter te maken. Mede-B Corps zijn bijvoorbeeld Tony’s Chocolonely, Ben & Jerry en Patagonia, to name a few. We zijn trots om met hen deel uit te maken van deze beweging, want: B Corp wordt én blijft men niet zomaar.

Elk bedrijf dat zich B Corp wil noemen, doorloopt een zware selectietoets en herhaalt deze elke drie jaar. Op ons eerste assessment in 2018 scoorden we 99.3 punten. Na drie jaar hebben we in 2021 de toets opnieuw doorlopen. Dit keer een nog mooier resultaat: een score van 110.2! Bekijk onze score op onze B Corp pagina.

NetZero2030

Voor 2030 zijn we energieneutraal

Naarmate we meer zonnepanelen installeren, stijgt ons grond- en brandstofverbruik. Daarom committeerden we ons in 2019 op het podium van de VN-Klimaattop om voor 2030 volledig CO₂-neutraal te werken. Met dit commitment laten we zien dat het mogelijk is om succesvol te opereren zónder het klimaat te belasten. Dat doen we 20 jaar eerder dan wanneer de rest van de wereld CO₂-neutraal moet leven en werken, in 2050.

Als eerste grote stap richting CO₂-neutraal, hebben we in het begin van 2021 al onze eigen CO₂-uitstoot sinds oprichting in 2013 gecompenseerd: ruim 500 ton CO₂!

Climate Action Report

Om voor 2030 CO₂-neutraal te zijn, moeten we aan de bak. We zijn begonnen door de uitstoot van onze hele keten in kaart te brengen: van de busreis van onze collega’s naar kantoor tot de overzeese tocht van onze zonnepanelen van Shanghai naar Rotterdam.

Lees in dit uitgebreide rapport precies wat we uitstoten, waar die uitstoot vandaan komt en – nog belangrijker – hoe we deze uitstoot terugbrengen en compenseren.

Benieuwd naar onze voortgang op #projectnetzero? Blijf up-to-date via onze Instagram-, Linkedin– en Facebook.

217.500.000 kWh zonne-energie elk jaar door onze klanten opgewekt
24000+ tevreden klanten
75.000.000+ kg aan CO₂ vermeden in 2022
Al 10 jaar maken we zonne-energie voor iedereen toeganekelijk
Producten

Zonne-energie opwekken met een goed gevoel

De partners en fabrikanten waar we mee samenwerken, hebben een grote impact op de maatschappij en het klimaat. Daarom zijn we selectief in elke productkeuze. Zo geniet u bij Soly niet alleen van de beste garantie, opbrengst en levensduur, maar ook van producten van leveranciers met het B Corp DNA. Dat garandeert u een duurzame en circulaire productie, eerlijke en veilige werkomstandigheden én een positieve impact op de directe en indirecte omgeving. Binnen Soly Belgium vinden we het belangrijk onze cultuur en waarden goed onder alle klanten van Soly te waarborgen. Daar werken we elke dag keihard aan.

Kennisbank

Nuttige informatie

Of u nou al zonnepanelen heeft of niet, u zult altijd op zoek blijven gaan naar meer informatie over het product, garanties en tips & tricks. Daarvoor kunt u terecht in onze uitgebreide kennisbank. Hier vindt u meer nuttige informatie.
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?
“Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?” Het is een bekende vraag die men zichzelf stelt voorafgaand aan het kopen of huren van zonnepanelen.
Hoeveel CO₂-uitstoot bespaart u met zonnepanelen?
Wie kiest voor zonnepanelen geniet van verschillende voordelen. Zo bespaart u onder andere op de maandelijkse energiekosten. Maar hoeveel CO2 bespaart u eigenlijk?
Hoeveel zonnepanelen passen op mijn dak?
Steeds meer Belgische huishoudens maken de bewuste keuze voor zonnepanelen. Geld besparen en tegelijk duurzaam wonen.

Kom in contact

Wilt u meer weten over zonnepanelen of heeft u een algemene vraag? Onze adviseurs zitten natuurlijk voor u klaar.