Categorie:

Algemeen
Category

Soly lanceert klimaatpetitie

Jongeren Klimaatpetitie willen ambitieuzer Europees klimaatbeleid. Een klimaatpetitie werd gelanceerd op het bekende festival Sziget.

Ondanks de wereldwijde erkenning van de klimaatcrisis blijft in vele landen een concrete actie uit. Aan dit tempo halen we het doel van het akkoord van Parijs – opwarming aarde niet hoger dan +1,5°C – niét. Daarom zijn vandaag miljoenen studenten in Europa op straat gegaan om actie te vragen van de overheid. En die vraag is duidelijk: hoe langer jullie wachten, hoe meer jullie de toekomst van volgende generaties op het spel zetten.

Klimaatpetitie voor ambitieuzer klimaatbeleid
Geen beter moment dan nu. De nieuwe voorzitster van de Europese Commissie is juist benoemd. Vanaf dag één gaan we haar vragen om dringende maatregelen te nemen. We willen een Green Deal die ook écht groen is. We willen nog vóór 2050 100% hernieuwbare energie uit Europa. We willen daarom dat alle EU-landen hun koolcentrales sluiten, dat fossiele subsidies stoppen, dat Europa een eerlijke CO2-taks invoert en dat het investeert in groener openbaar vervoer. Eén voor één kansen voor een economische groei en een gezonde en gelukkige samenleving.

Lancering petitie op Sziget Festival
Samen met Rosa Anders lanceerde onze co-founder Milan van der Meulen de Jongeren Klimaatpetitie. Na een introductie van klimaatactivist Al Gore spraken zij meer dan 15.000 festivalgangers toe voor ze uit hun dak gingen op de beats van Martin Garrix. Na een overtuigend betoog vroegen ze toeschouwers om de petitie te tekenen door een QR-code te scannen. De eerste 1.500 handtekeningen waren snel binnen, maar daarna begon het hardere werk. Het doel? Eén miljoen handtekeningen vóór het aantreden van Ursula von der Leyen als nieuwe voorzitster van de Europese Commissie.

Lees hier het nieuwsbericht van RTL nieuws of bekijk de complete presentatie op Sziget.