Kiest u net als duizenden andere huishoudens voor zonnepanelen in Antwerpen? Een goede stap! Zonnepanelen zijn duurzaam en zorgen ervoor dat u minder vaak een beroep hoeft te doen op kostbare energie van het net. Dat voordeel merkt u in de portefeuille. Maar, hoeveel zonnepanelen kunt u eigenlijk kwijt op het dak en wat is de verwachte terugverdientijd? We vertellen u alles over zonnepanelen in de regio Antwerpen.

Zonnepanelen huren of kopen in Antwerpen

Ruim 500.000 inwoners, circa 1.500 zonuren per jaar. Het zijn zomaar wat cijfers van de stad Antwerpen die het potentieel van zonne-energie aangeven. Ook de provincie Antwerpen maakt in de komende jaren werk om klimaatneutraal te worden, en wil al in 2030 haar CO2-uitstoot met liefst 40% hebben verminderd. Ambitieuze doelstellingen, waar u als inwoner een centrale rol inneemt. Het potentieel van Antwerpen is groot, want in de provincie vindt men een groot aantal woningen dat geschikt zijn voor zonnepanelen. En dat is goed, want zo kunnen we samen besparen én verduurzamen.

Wilt u meer weten over zaken als de opbrengst, kosten en terugverdientijd van zonnepanelen? Dan kunt u vanaf nu vrijblijvend gebruikmaken van de ZonneConfigurator. Een super handige tool waarmee u op basis van uw locatie kunt inzien wat er mogelijk is op uw adres. U ontvangt binnen één minuut een gratis aanbod voor zonnepanelen. Meer weten? Ontdek het in de ZonneConfigurator.  

Dakscan zonnepanelen

Hoe werkt de ZonneConfigurator?

We kiezen bij Soly voor een concept dat relatief onorthodox is in België. De eerste stappen van het aankoopproces laten we u namelijk online doorlopen. Dat heeft twee voordelen: het scheelt u veel kostbare tijd, en maakt voor u op papier (of scherm) inzichtelijk wat u in potentie kunt gaan besparen. Real-time. Dat werkt op de volgende manier:

  1. Vul uw straat- en plaatsnaam
  2. Deel uw jaarlijkse stroomverbruik
  3. Invullen: hellingshoek en oriëntatie dak + daktype
  4. Overzicht kosten, opbrengst en terugverdientijd

Op basis van de door u gedeelde informatie kunnen we geheel vrijblijvend een calculatie maken van de opbrengst van zonnepanelen op uw adres. Bent u nog steeds geïnteresseerd? Dan komen we graag in contact om u meer te vertellen over de mogelijkheden van zonne-energie bij Soly.

Zonnepanelen met thuisbatterij

Een goede keuze?

Twijfelt u over de thuisbatterij? In de komende jaren wordt het steeds minder interessant om stroom terug te injecteren op het net. Daarmee wordt de weg vrijgemaakt voor een financieel aantrekkelijk alternatief: de thuisbatterij. Wanneer er op uw adres sprake is van een overschot aan opgewekte zonne-energie, dan kunt u dit opslaan in de batterij. Zodra de zon vervolgens ondergaat, zullen uw zonnepanelen geen stroom meer opwekken voor huishoudelijk gebruik.

Dat is het moment dat u de opgeslagen stroom uit de thuisbatterij kunt gaan gebruiken. U maakt dus veel efficiënter gebruik van de opgewekte zonne-energie én hoeft minder gebruik te maken van het energienet. Een win-win situatie.

Zonnepanelen kopen of huren in Antwerpen

Wilt u investeren in zonnepanelen, maar twijfelt u nog tussen kopen of huren? Wanneer u kiest voor zonnepanelen kopen, dan bent u vanaf dag één volledig eigenaar van het systeem. Voor de aankoop van zonnepanelen maakt u aanspraak op een premie, waardoor dit financieel voordelig wordt gemaakt. Heeft u niet het budget om zonnepanelen te kopen, dan geldt zonnepanelen huren als interessant alternatief. Hierbij betaalt u geen initiële kosten, maar slechts een vaststaand huurbedrag voor de periode van 10 jaar. Vervolgens neemt u het systeem met zonnepanelen over en geniet nog zeker 20 jaar van de voordelen van zonne-energie.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Heeft u de ZonneConfigurator doorlopen, maar nog steeds vragen? Wellicht staat het antwoord hier tussen.

  • Hoe werkt een zonnepaneel?

  • Hoe weet ik of mijn dak geschikt is?

  • Kan ik een premie krijgen op zonnepanelen?

  • Kan ik beter zonnepanelen huren of kopen?

  • Wat brengt een zonnepaneel op?

Wij zijn altijd in de buurt

Heeft u nog vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze klantadviseurs helpen u graag.

Contact