Heeft u interesse in zonnepanelen in Brugge? Goed bezig! Kies samen met Soly voor een duurzame toekomst, waarin u zelf zonne-energie opwekt, bespaart en dus minder hoeft te betalen voor energie van het net. Met circa 55.000 huishoudens is Brugge een fantastisch Gewest om zonne-energie breed uit te rollen. Ook de gemeente Brugge zelf wil investeren in duurzaamheid. De stad wil in 2030 haar CO₂-uitstoot halveren, en in 2050 volledig klimaatneutraal zijn. Doet u mee?

Waarom zonnepanelen in Brugge?

Steeds meer huishoudens zijn actief bezig met het verduurzamen van hun woning. Een logisch gevolg van de stijgende energiekosten en natuurlijk onderdeel van de energietransitie. Kort geleden werd al bekend dat de regels voor zonnepanelen in de historische binnenstad van Brugge worden versoepeld. Het toont aan dat zowel huishoudens als de overheid vol inzetten op zonne-energie.

Wilt u weten hoeveel geld u kunt besparen dankzij zonnepanelen in West-Vlaanderen? Dat doet u bij Soly volledig online en binnen één minuut. Op basis van uw locatie berekenen we het aantal zonuren, en geven we een indicatie van de potentiële opbrengst en terugverdientijd van zonnepanelen. Vrijblijvend. Bent u tevreden met ons aanbod? Dan kunt u vervolgens altijd nog een consult inplannen.

Dakscan zonnepanelen

Hoe werkt de ZonneConfigurator?

 1. Deel uw locatie door uw straatnaam en woonplaats in te vullen.
 2. Vertel ons uw jaarlijkse stroomverbruik op jaarbasis.
 3. Invullen: hellingshoek en oriëntatie dak + type dakbedekking

Vervolgens ontvangt u een mooie en gepersonaliseerde offerte met de volgende gegevens:

 • Aantal zonnepanelen
 • Thuisbatterij (alternatief)
 • Monitoring + installatie
 • Opbrengst zonnepanelen
 • Terugverdientijd
 • Jaarlijkse besparing

Bent u blij met ons aanbod? Dan kunt u zelf bepalen of u verder wilt gaan. Wij kunnen u op afstand adviseren en ondersteunen op weg naar zonnepanelen op uw eigen dak. Nog leuker: u kunt zelf de datum en het tijdstip inplannen. Probeer onze ZonneConfigurator direct vrijblijvend uit en ontdek de mogelijkheden van zonnepanelen op uw adres. 

Thuisbatterij voor zonnepanelen

Naast zonnepanelen kunt u bij Soly ook al kiezen voor de thuisbatterij. In deze batterij kunt u het overschot aan stroom dat u overdag opwekt, tijdelijk opslaan. Interessant, want zo maakt u dus efficiënter gebruik van zonne-energie en hoeft u minder vaak een beroep te doen op het energienet. Wist u dat de verhouding ‘eigen zonne-energie / energie van het net’ dankzij de thuisbatterij verschuift van 30/70% naar 65/35%. Dat is met de huidige energieprijzen een stuk interessanter dan terug injecteren op het net. Vraag nu alvast de thuisbatterij aan in Brugge.

Zonnepanelen huren of kopen in Brugge

Heeft u in de regio Brugge interesse in zonnepanelen? Dan heeft u bij Soly twee keuzes: huren of kopen. Het is onze missie om zonne-energie voor iedereen toegankelijk te maken. Zet u samen met ons de zon weer op 1? In Brugge geniet u gemiddeld van 1.700 zonuren per jaar, en dus heeft u een geweldig potentieel voor schone, duurzame zonne-energie. Let op: wanneer u zonnepanelen koopt, dan kunt u als Vlaming nog tot 2025 gebruikmaken van een premie op zonnepanelen. Dat betekent voordelig investeren met een korte terugverdientijd. Open onze ZonneConfigurator en ontdek direct uw voordeel.

Het antwoord op uw vragen

Bekijk hier meer.

 • Hoe weet ik of mijn dak geschikt is?

 • Is de thuisbatterij in staat goedkope energie van het net op te slaan?

 • Hoe kan ik de premie op thuisbatterijen aanvragen?

 • Is er een premie voor de thuisbatterij?

 • Is zonnepanelen huren niet duurder dan kopen?

 • Kan ik beter zonnepanelen huren of kopen?

 • Waarom Soly?

Blijf in contact

Onze klantadviseurs zitten elke werkdag voor u klaar. Wilt u meer weten? Wij helpen u graag.

Kom in contact