Per productgroep

Garantie op producten van Soly

Investeren in duurzaamheid; dat doet u niet alleen voor uzelf, maar ook voor de wereld en de komende generaties. Het duurzame systeem in onze woning wordt bovendien steeds uitgebreider. Naast zonnepanelen kunt u bijvoorbeeld ook al kiezen voor de thuisbatterij, Soly Brain of Wallbox (laadpaal aan huis). Wij vertellen u graag alles over de garanties op onze producten.

Soly

Garantie op zonnepanelen

Zodra u een zonnepaneleninstallatie laat plaatsen door Soly, dan wel door een andere leverancier, dan wilt u er zeker van zijn dat u hier jarenlang zorgeloos van kunt genieten. De garanties die u bij de installatie van zonnepanelen krijgt, kunnen een bepalende rol spelen in het aankoopproces. De garantie op zonnepanelen wordt zowel door de fabrikant als installateur van het systeem afgegeven. Het gaat hierbij om de garantie op het product zelf (fabrieksgarantie), en garanties omtrent een juiste installatie en functionaliteit van het systeem. Ontdek meer over de garanties op zonnepanelen van Soly Belgium.

header image
Zonnepanelen garantie

Jinko Solar

Bij Soly kiezen we voor de zonnepanelen van Jinko Solar. Deze wereldwijde speler uit China heeft een uitstekende reputatie op het gebied van zonnepanelen. Daarom zeggen we bij Soly ook altijd: we willen het beste voor de wereld, zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen. Met zonnepanelen van Jinko Solar bent u verzekerd van de allerhoogste opbrengst en goede garantievoorwaarden.

Productgarantie

Jinko Tiger Neo N-Type Mono-Facial | 425 WP

Aantal Wp: 425 – 445 Wp
Afmetingen van het zonnepaneel: 1.762×1.134×30mm
Gewicht van het zonnepaneel: 22,0 kg
Modulerendement: 22,27 %
Aantal zonnecellen: 108 (6 x 18)
Productgarantie: 25 jaar
Vermogensgarantie: 30 jaar lineaire vermogensgarantie

Installatiegarantie

Installatie van het systeem

Naast de kwaliteit van de producten is het van belang dat het systeem goed en veilig wordt geïnstalleerd. Soly is hiervoor verantwoordelijk. Wij bieden standaard een installatiegarantie van 2 jaar. Mocht er binnen die tien jaar een probleem ontstaan dat direct te wijten is aan de installatie van het systeem – zonnepanelen, omvormer of montage – dan garanderen wij een kosteloos herstel. Ook het vervangen of repareren van een onderdeel van de zonne-installatie nemen wij binnen die tien jaar geheel voor onze rekening. Let wel: mocht een defect niet direct gelieerd zijn aan de installatie, dan vervalt onze installatiegarantie.

Allimex

Garantie montagemateriaal zonnepanelen

Het montagemateriaal is ‘onzichtbaar’ onderdeel van het systeem, en ook hierop heeft u garantie. Mocht er zich in de constructie een probleem voordoen, dan kunt u vertrouwen op zowel onze installatiegarantie, als de fabrieksgarantie op de onderdelen. Ons montagemateriaal voor zonnepanelen op een schuin dak is afkomstig van het gerenommeerde Allimex. Voor platte daken verzorgt diezelfde partij de constructie. Op het montagemateriaal ontvangt u standaard 20 jaar garantie.

Soly

Garantie omvormer

De omvormer geldt als het hart van het systeem. Dit apparaat is verantwoordelijk voor het omzetten van gelijkstroom naar wisselstroom, en dankzij de omvormer kunt u ook stroom terug injecteren op het energienet. Dit maakt omvormers derhalve onmisbaar. Maar welke type omvormer heeft u nodig en hoe zit het met de garanties? We vertellen u meer over centrale- en micro-omvormers.

header image
Omvormer garantie

Sungrow en Enphase

De omvormer zorgt ervoor dat zonne-energie (gelijkstroom) wordt omgezet in wisselstroom of wisselspanning, waardoor u de stroom in huis kunt gebruiken. Het is dus een cruciaal onderdeel van uw systeem. Bij Soly maken we gebruik van een tweetal omvormers.

Sungrow omvormer
De Sungrow omvormer installeren we bij een zonnepanelensysteem met serieschakeling. Dit type omvormer wordt doorgaans in de zekeringskast geïnstalleerd. U ontvangt op de Sungrow omvormer een fabrieksgarantie van 10 jaar. Het betreft hierbij de garantie vanuit de fabrikant. Zie voor aanvullende garanties rondom de installatie de informatie onder ‘installatiegarantie’.

Enphase micro-omvormers
Steeds vaker kiezen we bij Soly voor de Enphase micro-omvormers, geschikt voor een parallel geschakeld systeem. De micro-omvormers worden direct onder het zonnepaneel geplaatst, en zorgen hier voor een optimale opbrengst. Bij de Enphase micro-omvormers geniet u 25 jaar fabrieksgarantie. Dit geldt als de langste garantie op een omvormersysteem binnen de branche.

Soly

Thuisbatterij garantie

Dankzij de thuisbatterij kunt u overtollige stroom - stroom die u niet direct gebruikt - tijdelijk opslaan voor later gebruik. Daarmee hoeft u pas veel later een beroep te doen op energie van het net, en bent u bovendien veel efficienter bezig met het verbruiken van uw zelf-opgewekte stroom. Kiest u voor een thuisbatterij en bent u benieuwd naar welke garantie u recht op heeft? Wij vertellen u graag meer.

header image
Garantie thuisbatterij

Enphase

Wilt u het maximale uit uw eigen zonne-energie halen? Dan kiest u voor de modulaire Soly Powercell. Deze kunt u vinden bij Soly. Op alle onderdelen van de zogenoemde IQ Battery ontvangt u standaard 15 jaar productgarantie óf worden tenminste 6.000 laadcycli gegarandeerd. Binnen deze garantieperiode profiteert u ook van uitgebreide ondersteuning in reparatie- en onderhoudswerkzaamheden. Het betekent een garantie die u het vertrouwen geeft dat u zeker 15 jaar – en in de praktijk vaak langer – geniet van een product van top kwaliteit.

Soly

Overige garanties Soly

Waar heeft u nog meer recht op als het gaat over de garanties op duurzame producten bij Soly? Die garanties zijn keurig verdeeld tussen de installateur (Soly) en de verschillende fabrikanten van onze producten. In algemene zin kunnen we zeggen dat garanties op het fysieke product vallen onder de garanties van fabrikanten, terwijl complicaties na de installatie bij u thuis vallen onder de verantwoordelijkheid van Soly. Ontdek hoe we onze montagegarantie hebben geregeld.

header image
Installateur

Montagegarantie

De garantie dat de installatiewerkzaamheden goed en conform de op het moment van installeren geldende RESCert-normen door de Monteur zijn uitgevoerd. Daarbij kunt u denken aan de bekabeling die is bevestigd en de panelen die op een juiste wijze zijn gemonteerd. De montage-garantie geldt tot twee jaar na installatie van de zonnepanelen.

RESCert- en VOL-VCA gecertificeerd

Ons toegewijde team is betrouwbaar en volledig gecertificeerd. Al onze installateurs hebben het RESCert-nummer, een certificaat van bekwaamheid dat aantoont dat ze betrouwbaar zijn en kwaliteit leveren. Daarnaast hebben al onze installateurs, coördinaten en technische specialisten het VCA-VOL certificaat. Dit certificaat staat garant voor hun basiskennis op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu, en hun vermogen om deze kennis in de praktijk toe te passen, zowel voor hun eigen veiligheid als voor die van anderen.

Als onderdeel van ons streven naar kwaliteit en betrouwbaarheid, zijn we ook lid van PV-Vlaanderen, de toonaangevende sectorvereniging voor fotovoltaische zonne-energie in Vlaanderen. Deze sectorfederatie verenigt gespecialiseerde producenten uit de PV-waardeketen en maakt zo de groene energie toegankelijk voor iedereen. Een missie waar wij met Soly naadloos op aansluiten.

Contact met Soly

Wilt u meer weten over de verschillende garanties op de zonnepaneleninstallatie bij Soly? We helpen u graag verder.
contact image