Wilt u overstappen op zonne-energie en meer weten over de voordelen van zonnepanelen huren? Uitstekend. Zonnepanelen op het dak zijn altijd een goede keuze, en binnen een huurconstructie profiteert u ook nog eens van aanvullende voordelen ten opzichte van ‘kopen’. Zo hoeft u niet de volledige aanschafprijs in één keer te betalen en begint direct met besparen op uw energierekening. Hoe dat werkt? Wij vertellen u meer over de voordelen van zonnepanelen huren.

Waarom zonnepanelen huren?  

Zonnepanelen aanschaffen is een behoorlijke investering. Helaas is dit niet voor iedere portefeuille weggelegd. Wilt u toch profiteren van de voordelen van zonnepanelen op het eigen dak, zonder direct te hoeven investeren? Dan kiest u voor zonnepanelen huren. Dankzij de zonnepanelen bespaart u vanaf dag 1 op de energierekening, en betaalt over een vooraf afgesproken periode de investering stapsgewijs terug. De opbrengst uit zonnepanelen ligt in deze periode doorgaans hoger dan de maandelijkse afbetaling.

Het huren van zonnepanelen biedt u nog meer voordelen. Binnen de looptijd van de huurperiode hoeft u zich geen zorgen te maken over defecten. De leverancier is hiervoor verantwoordelijk, en eventuele defecten vallen dan ook onder de garantie. Onder de streep geniet u dus op voordelige wijze van zonnepanelen, welke u voorzien van 100% groene energie. Erg interessant voor de huishoudens met een smalle beurs. 

Huurcontract opzeggen? Dat kan makkelijk!

Gaat u binnenkort verhuizen of wilt u de huurconstructie tussentijds afkopen? Dat kan bij Soly gelukkig heel eenvoudig. Stel dat de huurconstructie voor uw zonnepanelen 10 jaar doorlopen, maar u wilt na 5 jaar stoppen, dan kunt u simpelweg de resterende waarde van de zonnepanelen afkopen. Zonder kleine lettertjes of administratieve kosten. Prettig. 

 

De voordelen van zonnepanelen huren

Hét alternatief voor kopen

Het is voor verreweg de meeste huishoudens hét motief om over te gaan op zonnepanelen: direct besparen op de energierekening. De onzekerheid op de energiemarkt zal naar verwachting nog wel even aanhouden, en dus is het verstandig om minder afhankelijk te zijn van de grillen van de markt. Zonnepanelen huren geldt dan ook als voordelig alternatief voor zonnepanelen kopen, waarbij u wél in één klap de gehele investering voor zonnepanelen dient te volbrengen. 

Wilt u weten hoeveel u straks per maand kunt gaan besparen, zodra u kiest voor zonnepanelen huren? Met onze ZonneConfigurator ontdekt u in 3 stappen uw potentiële opbrengst, besparing en terugverdientijd uit zonnepanelen. Vrijblijvend en online.

Offerteaanvraag zonnepanelen huren

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer weten over de mogelijkheden van zonnepanelen huren? Vaak is dat meer dan u denkt! Vraag nu een vrijblijvende offerte aan en onze medewerkers nemen binnen 48 uur contact met u op.

Ontdek meer

Zodat u volledig op de hoogte bent. Bij Soly doen we er alles aan om u te helpen bij uw keuze voor zonnepanelen. Wilt u meer weten, dan kunt u direct contact opnemen met onze adviseurs.