Investering

Wat kosten 14 zonnepanelen?

De prijs van 14 zonnepanelen liggen tussen de € 7.250,- en € 7.750,- na teruggave van premies. Dankzij de 14 zonnepanelen is uw opbrengst ruim 6.650 kWh aan zonne-energie per jaar, geschikt voor een groter huishouden. De besparing is, afhankelijk van de actuele stroomprijs, ruim € 2.350 per jaar. Een prettig vooruitzicht. Bij Soly willen we zonne-energie voor iedereen toegankelijk maken, en we geloven dat het kan. Doet u mee? Ontdek meer over de kosten van 14 zonnepanelen.

header image
Voordeel

Waarom kiezen voor 14 zonnepanelen?

De energietransitie is in volle gang. Steeds meer Belgen stappen over op zonne-energie en investeren in zonnepanelen, de thuisbatterij, de warmtepomp of zonneboilers. Investeringen die zichzelf in de komende jaren weer terug gaan verdienen, en die ervoor zorgen dat we minder afhankelijk zijn van het dure energienet en fossiele brandstoffen. De transitie van fossiele brandstoffen naar duurzame en groene energie heeft wel enige voeten in de aarde. Ons huishouden verandert namelijk mee. Kiest u voor zonne-energie en gaat u all the way? Dan zal uw stroomvraag de komende jaren snel stijgen.

Het gevolg is dat u – naast uw huidige stroomverbruik – vooral moet kijken naar uw toekomstige vraag naar stroom. Bent u voornemens om binnenkort een elektrische auto te kopen met eigen laadpaal aan huis, of wilt u overgaan op een elektrische kookplaat? Dan is het belangrijk om een goede inschatting te maken van uw potentiële energieverbruik, en hier uw keuze voor de capaciteit van het zonnesysteem op aan te passen. Zo komt u wellicht niet terecht op 10, maar wel op 14 zonnepanelen. Wij adviseren u graag.

Digitaal

Dakscan 14 zonnepanelen

Wilt u op korte termijn al beschikken over zonnepanelen op het dak van uw woning? Dan hebben we goed nieuws. Bij Soly starten we het voortraject online. Dit maakt het sneller en efficiënter. Hoe werkt de dakscan voor 14 zonnepanelen? U vult eerst uw adres in. Vervolgens deelt u uw huidige of verwachte stroomverbruik, en vervolgens de hellingshoek, oriëntatie en het type dak van uw woning. Op basis van uw gegevens delen we een prognose van de kosten, opbrengst en terugverdientijd van 14 zonnepanelen op uw adres.

Offerte & installatie

Vervolgtraject na de dakscan

Bent u blij met onze vrijblijvende offerte? Dan kunt u ervoor kiezen om een vervolggesprek met één van onze adviseurs in te plannen. In dit gesprek (een zoom-meeting) laten we u op afstand meekijken naar de mogelijkheden van 14 zonnepanelen op uw adres. We bepalen het type systeem (parallel of serieel) en het legplan voor de zonnepanelen. Als alles rond is en u bent nog steeds enthousiast, dan plannen we een installatiedatum in voor het plaatsen van de zonnepanelen bij u thuis.

Bereken hoeveel zonnepanelen u opleveren!

Gratis en vrijblijvend
Huur

Prijs 14 zonnepanelen huren

Bestaat er een alternatief voor het kopen van zonnepanelen? Ja zeker! Bij Soly kunt u ook kiezen voor het huren van 14 zonnepanelen. Een laagdrempelig concept. Hoe ziet zonnepanelen huren er uit? Goed nieuws: vooraf hoeft u geen aanbetaling te doen. Wel betaalt u een maandbedrag voor de huur van het systeem. Dat bedrag zetten we vast voor de looptijd van 10 jaar. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent. Wilt u 14 zonnepanelen huren dat betaalt u circa € 155,- per maand.

De gemiddelde opbrengst van zonnepanelen overstijgt altijd de prijs voor het huren van zonnepanelen. Dat is goed nieuws, want zo weet u zeker dat uw zonnepanelen rendabel zijn. Na 10 jaar kunt u de zonnestroom-installatie voor een aantrekkelijke prijs overnemen, de huurovereenkomst verlengen of het systeem van het dak laten verwijderen. Zo simpel werkt het. Kiest u bij Soly voor 14 zonnepanelen huren?

Terugverdientijd zonnepanelen huren
Omdat u vooraf niet hoeft te investeren in de 14 zonnepanelen, heeft u ook niet per definitie te maken met een terugverdientijd (tvt), waar dit normaliter wel het geval is. Omdat u maandelijks een vast bedrag betaalt volgens de huurovereenkomst, zijn de kosten voor het zonnesysteem als het ware uitgesmeerd over 10 jaar. Daar merkt u zelf weinig van. Dat maakt 14 zonnepanelen huren net zo aantrekkelijk als zonnepanelen kopen, maar dan net iets anders.

Kom in contact

Heeft u vragen over de kosten en opbrengst van 14 zonnepanelen, of wilt u iets anders weten? Dan zijn we er voor u.
contact image