Categorie:

Algemeen
Knowledge base

Beste maanden voor zonnepanelen

We zijn rondom de installatie van zonnepanelen altijd bezig om te zorgen dat u geniet van het optimale rendement. Of nu gaat om de ligging van het dak ten opzichte van de zon, dan wel het gewenste aantal zonnepanelen passend bij uw situatie: we willen dat u elke dag profiteert van 100% schone zonne-energie van eigen dak. Bent u zonnepanelen aan het overwegen, maar twijfelt u over de beste periode om de installatie gereed te maken? Wij vertellen u graag in welke periode u het best zonnepanelen kunt installeren.

Rendement

Beste maanden voor opbrengst zonnepanelen

Zonnepanelen zijn afhankelijk van lichtinval, en dus van de zon. Elk zonnepaneel bestaat uit zogenoemde zonnecellen, welke van het materiaal silicium zijn gemaakt. De zonnecellen geleiden de stroom vanaf het moment dat licht invalt op het paneel. Boven het paneel vindt een positieve lading plaats, ten opzichte van een negatieve lading onder het zonnepaneel. De spanning die hierdoor ontstaat staat bekend als gelijkstroom. Deze wordt vervolgens via de omvormer omgezet in wisselstroom, en zo gebruiksklaar gemaakt voor huishoudelijke apparatuur.

Wist u dat zonnepanelen op extreem warme, onbewolkte dagen minder goed presteren? Lichtinval vormt de primaire basis van zonne-energie, terwijl de zon ‘slechts’ zorgt voor meer lichtinval, en dus een hogere opbrengst. Ook op bewolkte dagen, of tijdens de donkere wintermaanden, kunnen uw zonnepanelen nog stroom opwekken dankzij lichtinval. Fijn om te weten!

Bereken hoeveel zonnepanelen u opleveren!

Gratis en vrijblijvend
Beste periode

Wanneer moet ik zonnepanelen installeren?

Wilt u zonnepanelen kopen of zonnepanelen huren? Dat is altijd een verstandige en goede investering. U profiteert hiermee een heel jaar lang van 100% groene zonne-energie, zij het op het ene moment meer dan op het andere. Wilt u vanaf dag 1 genieten van het optimale rendement uit zonnepanelen, dan kunt u het best in de maanden februari en maart de zonnepanelen installatie laten plaatsvinden. In bovenstaande grafiek zag u al het verschil tussen de opbrengst uit zonnepanelen van maand tot maand. Wanneer de klok een uur vooruit gaat, richting het einde maart, dan worden de dagen langer en stijgt het rendement uit zonnepanelen. Die periode van het hoogste rendement loopt tot medio oktober.

Meer lichturen resulteren in een hogere opbrengst. En met zonnepanelen op uw dak kunt u bij Soly ook zelf monitoren op welke momenten uw opbrengst uit zonnepanelen het hoogst is. Weten wat u kunt besparen? Bereken het binnen één minuut met onze ZonneConfigurator.

Voordelen van zonnepanelen
De energiemarkt is grillig en energieprijzen staan op dit moment op een hoog niveau. Wilt u minder afhankelijk worden van het elektriciteitsnet, dan vormen zonnepanelen in combinatie met een thuisbatterij de ideale oplossing. Hierdoor maakt u altijd volledig gebruik van uw zelf opgewekte stroom, kunt het overschot opslaan op de batterij en hoeft dus op dalmomenten minder snel een beroep te doen op het net. Daarnaast verhogen zonnepanelen de waarde van uw woning. Maak kennis met de mogelijkheden bij Soly. Zonne-energie voor iedereen. Het kan.

Kennisbank

Meer informatie

In onze kennisbank vindt u aanvullende informatie over zonnepanelen. Ook geven we u nuttig advies over het gebruiken van uw zonnepanelen, zodat u altijd geniet van het hoogste rendement. Lees daarom snel verder.
cards knowhow icon icon
Zonnepanelen schoonmaken
Moet u zonnepanelen schoonmaken om te profiteren van de hoogste opbrengst? Wij geven u advies over de beste werkwijze.
cards knowhow icon icon
Zonnepanelen sneeuw- en ijsvrij maken
Sneeuw en/of ijs op uw zonnepanelen? Dan zult u korte tijd geen zonne-energie opwekken. Lees wat u kunt doen.
cards knowhow icon icon
Hoeveel CO₂-uitstoot bespaart u met zonnepanelen?
Wie kiest voor zonnepanelen geniet van verschillende voordelen. Zo bespaart u onder andere op de maandelijkse energiekosten. Maar hoeveel CO-2 uitstoot bespaart u eigenlijk?

Neem contact op

Wilt u contact met Soly? Dat kan! Onze adviseurs doen er alles aan om de zon bij u te laten schijnen.
contact image