Produceer uw eigen energie

Door de huidige energiecrisis staan we allemaal wat vaker stil bij waar onze energie vandaan komt en hoe we onze energiefactuur kunnen verlagen. Mega en Soly hebben hun krachten gebundeld om zonnepanelen voor iedereen mogelijk te maken. Of u nou wilt huren of kopen, Soly biedt betaalbare, duurzame zonnepanelen met een hoog rendement.

Wie is Mega?

Mega ontstond uit een idee van twee jonge Luikse ondernemers die een aanbod van goedkopere energie wilden combineren met een kwaliteitsvolle klantendienst. Met een team van 4 personen lanceerden ze zich in 2013 op de Belgische energiemarkt. Al van in het begin is Mega begaan met het milieu én de consumenten. De oprichters vertrokken vanuit het eenvoudig gegeven dat energie, net zoals water, een basisbehoefte is dat voor iedereen toegankelijk zou moeten zijn aan redelijke prijzen. Mega’s missie kreeg dan ook snel vorm: elektriciteit en aardgas leveren tegen de laagst mogelijke prijs en deze op een correcte en eenvoudige manier in rekening brengen.

Al Mega’s waarden houden dan ook rekening met de missie. Zo optimaliseren ze hun kostenbeheer, omringen zich uitsluitend met dynamische energie-experten en verlagen de marges. Mega levert elektriciteit en gas aan particulieren, professionals en bedrijven in heel België. Op enkele jaren tijd is Mega er bovendien in geslaagd om de 6e grootste energieleverancier in België te worden en ondertussen ook trouw te blijven aan haar waarden.

Hoe werkt het?

De ZonneConfigurator

Bereken uw prijs binnen de minuut en maak de keuze tussen zonnepanelen huren of kopen.

Vrijblijvend adviesgesprek

Samen met één van onze adviseurs bespreekt u al uw wensen en opties om het perfecte systeem samen te stellen. Dit gesprek voeren wij online en is volledig vrijblijvend.

Installatie

Bent u akkoord met het voorstel en tekent u voor akkoord, dan plannen we een installatiedatum met u.

Zonnepanelen huren of kopen?

Zonnepanelen huren

Zorgeloos en zonder investering

Wilt u wél alle voordelen van zonnepanelen, maar houd u uw spaargeld liever over voor iets anders? Dan kunt u kiezen voor zonnepanelen huren. Voor een periode van 10 jaar huurt u de zonnepanelen voor een vast bedrag per maand. U bespaart direct op uw energiekosten en bent altijd zeker van uw opbrengst, de service, het onderhoud, een verzekering en alle garanties.

Groot voordeel: Soly blijft tijdens de huurperiode verantwoordelijk voor de zonnepanelen. Werkt er iets niet? Dan herstellen wij dit kosteloos voor u.

Zonnepanelen kopen

Het hoogste rendement

Genieten van het hoogste rendement? Door zonnepanelen te kopen heeft u uw investering vaak al in minder dan 7 jaar terugverdiend. Uw energiekosten dalen fors én u profiteert van het verlaagde btw-tarief van 6%!

Alle onderdelen van de zonnepanelen installatie

Zonnepanelen

In de oriënterende fase voorafgaand aan de aankoop van zonnepanelen bent u op zoek naar zoveel mogelijk informatie. Wij snappen dat heel goed. Bij Soly kiezen we voor de zonnepanelen van Trina Solar. Dit is een mondiale pionier en innovator op de markt van zonnepanelen. Het product beschikt over de juiste prijs/kwaliteit verhouding, waardoor u voor een scherpe prijs geniet van de optimale opbrengst uit zonnepanelen. Dankzij langlopende garanties bent u verzekerd van de beste kwaliteit.

Omvormer

De omvormer vormt het hart van de installatie. Dit apparaat zorgt ervoor dat de gelijkstroom van zonnepanelen wordt omgezet in functionele wisselstroom. Welke omvormer bij uw situatie past, is afhankelijk van de keuze voor een serie- of parallel geschakeld systeem. In de regel is een serieel geschakeld systeem geschikt wanneer er gedeeltelijk tot geen schaduw is op het dak, terwijl een parallel geschakeld systeem juist efficiënter is wanneer er wel sprake is van veel schaduw op het dak. Lees hier meer over de verschillen.

Thuisbatterij

Binnenkort eindigt de terugdraaiende teller voor u als eigenaar van zonnepanelen. Een duurzaam alternatief is de thuisbatterij. De thuisbatterij helpt u effectiever gebruik te maken van de opgewekte zonne-energie. Heeft u overdag een overschot aan zonne-energie opgebouwd? Dan kunt u die stroom gebruiken op momenten dat de zon onder is en uw zonnepanelen ‘uit staan’. Zo hoeft u minder vaak een beroep te doen op het reguliere energienet.