Fossiele brandstoffen hebben doorheen de jaren hun nut bewezen. Maar vandaag betalen we daar de prijs voor. En dus moeten we op zoek naar een alternatief. Voor de natuur is de zon altijd al de grootste energieleverancier geweest. Ze is onze schoonste en meest toegankelijke bron. Ze geeft de meeste energie – letterlijk en figuurlijk. Ze vervuilt de horizon niet. Integendeel: ze trakteert ons elke dag op een magische zonsopgang en zonsondergang. Dat is waarom wij onze missie hebben gekoppeld aan de zon.
Zoals de aarde rond de zon draait, zo draait bij Soly ook alles om de zon. We zijn hard bezig om zonne-energie voor iedereen toegankelijk te maken. En we hebben een groter doel. Binnen tien jaar willen we dat de zon op de eerste plaats staat als meest gebruikte energiebron. Een sprong vooruit voor de aarde met de slimste, mooiste en sterkste energiebron. En een terugkeer naar de bron die ons al miljoenen jaren van energie voorziet.
We zijn hard bezig om zonne-energie voor iedereen beschikbaar te maken. Of u nu zonnepanelen hebt of niet. En nu we daar dicht bij zijn, beseffen we dat er een groter doel is. Eigenlijk willen we terug naar de bron die ons al miljoenen jaren van energie voorziet. Iedere grote verandering begint klein. Doet u mee om de zon weer op 1 te krijgen?
We hebben bij Soly een doel: zonne-energie voor iedereen beschikbaar maken. In Nederland (Soly), Duitsland (Soly Germany), het Verenigd Koninkrijk (Soly United Kingdom) en Zuid-Afrika (Soly South Africa) werken we al jaren aan een wereld met goedkope, klimaatneutraal en decentrale energie. Op 1 mei 2022 zijn we gestart in België; een droom die we al jaren koesteren. Wil men als bedrijf namelijk echt de impact vergroten, dan kijkt men verder dan de eigen landsgrenzen.
Als klant van Soly bent u onderdeel van een betrokken community met meer dan 30.000 huishoudens en bedrijven, die zich net als uzelf inzetten voor een duurzame toekomst.
Van een stip aan de horizon tot een missiegedreven organisatie, elke stap brengt ons dichter bij een groenere toekomst. De reis van Soly door de jaren heen is zonnig. Vanuit een duidelijke visie zijn we gegroeid naar een toonaangevende speler in de zonne-energie industrie. En met vastberadenheid en innovatie bereiken we talloze mijlpalen en houden we steeds één missie voor ogen:
Zonne-energie voor iedereen. Het kan.
Ons toegewijde team is betrouwbaar en volledig gecertificeerd. Al onze installateurs hebben het RESCert-nummer, een certificaat van bekwaamheid dat aantoont dat ze betrouwbaar zijn en kwaliteit leveren. Daarnaast hebben al onze installateurs, coördinaten en technische specialisten het VCA-VOL certificaat. Dit certificaat staat garant voor hun basiskennis op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu, en hun vermogen om deze kennis in de praktijk toe te passen, zowel voor hun eigen veiligheid als voor die van anderen.
Als onderdeel van ons streven naar kwaliteit en betrouwbaarheid, zijn we ook lid van PV-Vlaanderen, de toonaangevende sectorvereniging voor fotovoltaische zonne-energie in Vlaanderen. Deze sectorfederatie verenigt gespecialiseerde producenten uit de PV-waardeketen en maakt zo de groene energie toegankelijk voor iedereen. Een missie waar wij met Soly naadloos op aansluiten.
Bekijk de Ted Talk van CEO Patrick van der Meulen: ‘Solar energy for everyone.’
Soly is een B Corp onderneming. Dat ziet u niet alleen aan het B Corp-certificaat. Dat merkt u aan alles wat we doen. We zetten extra stappen voor het milieu, voor sociale gelijkheid en voor onze medewerkers. Bovendien zijn we altijd transparant in ons beleid. Daardoor zijn onze missie en onze winst perfect in balans.
We hebben een doel: in 2030 willen we CO2-neutraal zijn. In 2019 hebben we ons op de VN-klimaatconferentie van Madrid samen met 500 andere B Corp-organisaties geëngageerd om onze CO2-uitstoot vóór 2030 te herleiden tot nul.
Om dit waar te maken, is er nog veel werk te doen. Zo gaan we onder andere de totale uitstoot van onze keten in kaart brengen en zorgen dat we zo weinig mogelijk broeikasgassen uitstoten. Alle overblijvende uitstoot willen we compenseren. We nemen hierin al onze leveranciers en partners mee en zorgen dat we onze duurzame missie delen met hogescholen en universiteiten. Want met het bedrijfsleven kunnen we écht het verschil maken. Ja, dat kan zeker!