De producten van Soly

Zonne-energie opwekken met een goed gevoel

De partners en fabrikanten waar we mee samenwerken hebben een grote impact op de maatschappij en het klimaat. Daarom zijn we selectief in elke product keuze. Zo geniet u bij Soly niet alleen van de beste garantie, opbrengst en levensduur, maar ook van producten van leveranciers met het B Corp DNA. Dat garandeert u een duurzame en circulaire productie, eerlijke en veilige werkomstandigheden én een positieve impact op de directe en indirecte omgeving.

Hieronder duiken we kort in de techniek achter onze producten. Ook leest u alles over de CO2-uitstoot tijdens het productieproces. Zo zijn wij én bent u zeker van zonne-energie die op de best mogelijke manier is opgewekt.

Onze productpartners

Zonnepanelen van zonnepaneelgigant Trina Solar

Focus op innovatie

Soly werkt met de zonnepanelen van Trina Solar. Deze Chinese partij behoort wereldwijd tot de grootste fabrikanten van zonnepanelen. Het bedrijf investeert structureel in een verbetering van de cel efficiëntie, in combinatie met een lange levensduur van de panelen. Daardoor profiteert u van de langst lopende garantie op de markt. Ontdek meer over de indrukwekkende garanties, specificaties en voordelen van Trina Solar.

Duurzaam en maatschappelijk betrokken

Trina Solar wil net zoals Soly een positieve impact leveren op gebied van klimaat en maatschappij. Het bedrijf is één van de aanjagers op de duurzame markt voor zonne-energie, door onder meer in te zetten op meer netpariteit. Dit doet het dankzij doorlopende innovaties in de solar cel efficiëntie en module power, waarmee Trina Solar al 23 wereldrecords heeft gebroken.

Duurzaamheid in ieder detail. Trina Solar blijft zich inzetten voor schonere energieoplossingen. Zo voldoen haar producten en procedures aan de laatste standaarden voor milieubescherming, en heeft het bedrijf een bewezen staat van dienst op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Hier komen onze producten vandaan

Als lid van B Corp staan we voor volledige transparantie. In ons Climate Action Report leest u met welke fabrikanten we samenwerken. Hieronder ziet u waar onze producten precies vandaan komen en welke weg ze afleggen tot ze op uw dak liggen.

Hier komen onze producten vandaan

Van grondstoffen tot producten

In het oosten van China veranderen grondstoffen van over de hele wereld in eindproducten.

Transport

De haven van Shanghai verzamelt alle eindproducten en verscheept ze naar Rotterdam.

Klaar voor installatie

We slaan de producten op in ons magazijn in Rosmalen. Van daaruit gaan ze naar de verschillende Soly-installatieteams in België.

Trina Vertex S Full Black | 390WP

Aantal Wp
390WP
Afmetingen van het zonnepaneel
175,4×109,6×3,0 cm
Gewicht van het zonnepaneel
21,0 kg
Modulerendement
20.5 %
Productgarantie
15 jaar
Vermogensgarantie
25 jaar lineaire vermogensgarantie

Duik in de techniek via de product sheet.

Onze omvormers

De omvormer voor zonnepanelen vormt het hart van de complete installatie. Dit apparaat zet de energie uit de zonnepanelen om in bruikbare stroom, ook wel bekend als wisselstroom. Omdat het omzetten van de stroom zo’n belangrijk proces is, zijn we heel kritisch in de keuze van de juiste leverancier van de omvormers. De grootte en het gewicht van de omvormer zijn afhankelijk van het aantal zonnepanelen.

 

Sungrow omvormerSungrow omvormer

Afmetingen: 37,0 x 48,0 x 19,5 cm
Gewicht: 18,0 kg
Aantal dB: Stil (minder dan 25dB) dankzij natuurlijke (convectie) koeling
Productiegarantie: 10 jaar

 

 

Solar Edge omvormer (parallel geschakeld)

Afmetingen: 28 x 37 x 14,2 cm
Gewicht: 7,9 kg
Aantal dB: Stil (minder dan 25dB) doordat er geen mechanische koeling is (natuurlijke koeling via convectie).
Productiegarantie: 12 jaar
Download de product sheet

Montagemateriaal

Het montagemateriaal is natuurlijk even belangrijk als alle andere onderdelen van uw installatie. Daarom hebben we de materialen uitvoerig getest op kwaliteit, duurzaamheid en weersinvloeden. Op schuine daken gebruiken we het merk Esdec ClickFit EVO. Bij platte daken werken we met FlatFix Fusion van dezelfde leverancier. Op alle materialen krijgt u een garantie van 20 jaar.

Over de fabrikanten

Solar Edge is een grote speler op de markt van omvormers. Oorspronkelijk uit Israël, maar een groot deel van de productie komt inmiddels uit de Verenigde Staten. De kracht van de omvormers van Solar Edge zit in de combinatie van een centrale omvormer met power optimizers. Inmiddels heeft het bedrijf al meer dan 1,5 miljoen omvormers en meer dan 40 miljoen power optimizers wereldwijd geleverd.

Sungrow

Sungrow is het grootste wereldwijd opererende bankable omvormer merk. Bankable wil in deze hoedanigheid zeggen dat men voor de investering in zonnepanelen geld kan lenen van het internationale bankwezen. Dit zorgt voor een basis van financiële stabiliteit, zekerheid en groeipotentieel.

Eveneens is Sungrow één van de wereldwijde leiders in het onderzoek naar duurzame en efficiënte oplossingen voor zonne-energie. Het Chinese bedrijf beschikt over een ruim assortiment PV-omvormers en is op steeds grotere schaal terug te vinden op de Nederlandse residentiële en zakelijke markt. Sungrow omvormers zijn geschikt voor utiliteitsschaal-, commerciële, hybride en residentiële toepassingen. Wist u overigens dat Sungrow wereldwijd al beschikt over een geïnstalleerd vermogen dat de grens van 200 gigawatt ruim heeft overtroffen?

ESDEC, leverancier van professioneel montagemateriaal voor zonnepanelen, is in 2004 opgericht. Inmiddels is het montagemateriaal al toegepast op meer dan 4.000.000 zonnepanelen wereldwijd. Ook in Nederland is het één van de grootste producenten van zonnepaneel montagesystemen. ClickFit en FlatFix zijn uitvoerig getest door gerenommeerde testinstituten zoals DNW (windtunnel) en BRE, en zijn onder andere gecertificeerd volgens het Nederlands bouwbesluit en de NEN 7250 door BDA/KIWA.

B Corp en Holland Solar

Soly.be is B Corp gecertificeerd. Een internationaal certificaat voor sociale ondernemingen die niet alleen de beste van de wereld willen zijn maar vooral ook voor de wereld. Lees meer over B Corp op onze B Corp pagina.

Wij zijn lid van de brancheorganisatie PV-Vlaanderen om samen de potentie van zonne-energie zo veel en goed mogelijk te benutten.