De producten van Soly

Zonne-energie opwekken met een goed gevoel

De partners en fabrikanten waar we mee samenwerken hebben een grote impact op de maatschappij en het klimaat. Daarom zijn we selectief in elke product keuze. Zo geniet u bij Soly niet alleen van de beste garanties op onze producten, opbrengst en levensduur, maar ook van producten van leveranciers met het B Corp DNA. Dat garandeert u een duurzame en circulaire productie, eerlijke en veilige werkomstandigheden én een positieve impact op de directe en indirecte omgeving.

Hieronder duiken we kort in de techniek achter onze producten. Ook leest u alles over de CO2-uitstoot tijdens het productieproces. Zo zijn wij én bent u zeker van zonne-energie die op de best mogelijke manier is opgewekt.

Onze productpartners

Zonne-energiepionier Jinko Solar

Zeker van kwaliteit

Soly werkt met de zonnepanelen van Jinko Solar. Dit bedrijf werd al in 1997 werd opgericht, en geldt inmiddels als een echte zonne-energiepionier, mede dankzij haar innovaties door de jaren heen. Met zonnepanelen van Jinko Solar bent u zeker van de allerhoogste opbrengst uit zonnepanelen. Lekker duurzaam dus. En dat geldt ook voor de lange termijn: met 25 jaar vermogensgarantie voorzien deze zonnepanelen je voor de komende decennia nog steeds van 100% groene energie. Dat is pas slim investeren.

Enphase kwaliteit

We zijn overtuigd van de mogelijkheden van micro-omvormers en inverters voor het zonnepanelensysteem.  Daarom kiezen wij bewust voor Enphase. Dit Amerikaanse bedrijf laat de centrale omvormer achter zich, en kiest in plaats daarvan voor super krachtige micro-omvormers onder ieder zonnepaneel. Met die micro-omvormers zullen uw zonnepanelen nog meer zonne-energie opwekken, omdat het systeem veel krachtiger reageert op zonlicht. Overigens profiteert u middels de micro-omvormers van Enphase van een unieke lange levensduur. Dat is duurzame kwaliteit die komt bij de duurzame stap die u maakt naar een zonnige toekomst. Wist u daarnaast dat we onze producten doorlopend monitoren en altijd voor de hoogste kwaliteit gaan?

Hier komen onze producten vandaan

Als lid van B Corp staan we voor volledige transparantie. In ons Climate Action Report leest u met welke fabrikanten we samenwerken. Hieronder ziet u waar onze producten precies vandaan komen en welke weg ze afleggen tot ze op uw dak liggen.

Hier komen onze producten vandaan

Van grondstoffen tot producten

In het oosten van China veranderen grondstoffen van over de hele wereld in eindproducten.

Transport

De haven van Shanghai verzamelt alle eindproducten en verscheept ze naar Rotterdam.

Klaar voor installatie

We slaan de producten op in ons magazijn in Rosmalen. Van daaruit gaan ze naar de verschillende Soly-installatieteams in België.

Jinko Tiger Neo N-Type Mono-Facial | 415-425WP

Aantal Wp: 415 – 425
Afmetingen van het zonnepaneel: 172,2×113,4×3,0 cm
Gewicht van het zonnepaneel: 22,0 kg
Modulerendement: 21.51 %
Productgarantie: 25 jaar
Vermogensgarantie: 30 jaar lineaire vermogensgarantie

Meer informatie: Download PDF

Onze omvormers

De omvormer voor zonnepanelen vormt het hart van de complete installatie. Dit apparaat zet de energie uit de zonnepanelen om in bruikbare stroom, ook wel bekend als wisselstroom. Omdat het omzetten van de stroom zo’n belangrijk proces is, zijn we heel kritisch in de keuze van de juiste leverancier van de omvormers. De grootte en het gewicht van de omvormer zijn afhankelijk van het aantal zonnepanelen.

 

Sungrow omvormerSungrow omvormer

Afmetingen: 37,0 x 48,0 x 19,5 cm
Gewicht: 18,0 kg
Aantal dB: Stil (minder dan 25dB) dankzij natuurlijke (convectie) koeling
Productiegarantie: 10 jaar

 

 

Enphase micro-omvormer

Voor zonnepanelen 120 x 144 halve cellen.
Aanbevolen vermogen: 365 – 450 Wp.
Geschikt voor: 1-fase en 3-fase.
Garantie: 25 jaar Garantie.

’s werelds meest efficiënte microomvormer.

Montagemateriaal

Het montagemateriaal is natuurlijk even belangrijk als alle andere onderdelen van uw installatie. Daarom hebben we de materialen uitvoerig getest op kwaliteit, duurzaamheid en weersinvloeden. Op schuine daken gebruiken we het merk Esdec ClickFit EVO. Bij platte daken werken we met FlatFix Fusion van dezelfde leverancier. Op alle materialen krijgt u een garantie van 20 jaar.

Over de fabrikanten

Enphase is een Amerikaans bedrijf dat zich specialiseert op micro-omvormers. De kracht van Enphase is te vinden in het genereren van het maximale vermogen van ieder zonnepaneel, waardoor een zonnesysteem als geheel beter presteert. Dit zorgt bij de consument voor stabiliteit en kwaliteit. Ook de garantie van Enphase is onovertroffen.

Sungrow

Sungrow is het grootste wereldwijd opererende bankable omvormer merk. Bankable wil in deze hoedanigheid zeggen dat men voor de investering in zonnepanelen geld kan lenen van het internationale bankwezen. Dit zorgt voor een basis van financiële stabiliteit, zekerheid en groeipotentieel.

Eveneens is Sungrow één van de wereldwijde leiders in het onderzoek naar duurzame en efficiënte oplossingen voor zonne-energie. Het Chinese bedrijf beschikt over een ruim assortiment PV-omvormers en is op steeds grotere schaal terug te vinden op de Nederlandse residentiële en zakelijke markt. Sungrow omvormers zijn geschikt voor utiliteitsschaal-, commerciële, hybride en residentiële toepassingen. Wist u overigens dat Sungrow wereldwijd al beschikt over een geïnstalleerd vermogen dat de grens van 200 gigawatt ruim heeft overtroffen?

ESDEC, leverancier van professioneel montagemateriaal voor zonnepanelen, is in 2004 opgericht. Inmiddels is het montagemateriaal al toegepast op meer dan 4.000.000 zonnepanelen wereldwijd. Ook in Nederland is het één van de grootste producenten van zonnepaneel montagesystemen. ClickFit en FlatFix zijn uitvoerig getest door gerenommeerde testinstituten zoals DNW (windtunnel) en BRE, en zijn onder andere gecertificeerd volgens het Nederlands bouwbesluit en de NEN 7250 door BDA/KIWA.

B Corp en Holland Solar

Soly.be is B Corp gecertificeerd. Een internationaal certificaat voor sociale ondernemingen die niet alleen de beste van de wereld willen zijn maar vooral ook voor de wereld. Lees meer over B Corp op onze B Corp pagina.

Wij zijn lid van de brancheorganisatie PV-Vlaanderen om samen de potentie van zonne-energie zo veel en goed mogelijk te benutten.