Prijs zonnepanelen kopen of huren

Wat is de prijs van zonnepanelen? De reden waarom u zoekt op deze vraag, is waarschijnlijk omdat u interesse heeft in een eigen zonnesysteem. En dat is een uitstekende financiële en duurzame keuze. De prijs voor zonnepanelen is afhankelijk van de vraag of u de zonne-installatie wilt kopen of huren. Wij vertellen u hier meer over de kosten van zonnepanelen, en natuurlijk geven we u ook inzicht in de terugverdientijd.

Zonnepanelen kopen of huren

Voordat we verder ingaan op de details, is het voor de beeldvorming belangrijk om onze concepten te delen. Naast het kopen van zonnepanelen kunt u bij Soly namelijk ook kiezen voor zonnepanelen huren. Een concept dat volledig op zichzelf staat, en waarmee de overstap naar zonne-energie nóg laagdrempeliger wordt. Dat heeft te maken met de kosten voor zonnepanelen huren, welke op een andere wijze opgebouwd zijn dan bij het kopen van zonnepanelen. Hieronder vindt u twee indicatieve voorbeelden; één voor de kosten van zonnepanelen huren én één voor zonnepanelen kopen.

Kosten

Kopen

Prijs zonnepanelen kopen

Volledig eigenaarschap

    Een volledig zonnesysteem met 12 zonnepanelen kost u gemiddeld circa € 6.750,- na teruggave van eventuele premies. U wordt 100% eigenaar van het systeem en begint vanaf de eerste dag met besparen. Die gemiddelde besparing is, onder normale omstandigheden, circa € 1.250,- per jaar. Dat betekent dat de terugverdientijd van zonnepanelen kopen iets langer dan 5 jaar is.
Huren

Kosten zonnepanelen huren

Een abonnement op de zon

    Wilt u zonnepanelen huren? Dan betaalt u vooraf geen kosten. Wel gaat u maandelijks een vooraf bepaald bedrag betalen voor iets dan wij ‘een abonnement op de zon’ noemen. We kiezen andermaal voor een zonnesysteem met 12 zonnepanelen, waarvoor u op uw adres maandelijks circa € 139,- betaalt. Na de huurperiode van 10 jaar kunt u de zonnepanelen blijven huren, voor een gereduceerd tarief overnemen of het systeem later verwijderen.

ZonneConfigurator

Bereken uw voordeel uit zonnepanelen

Alles-in-één en vrijblijvend: de kosten, opbrengst en terugverdientijd van zonnepanelen op uw adres.

Bereken uw voordeel

Wat valt er onder de prijs van zonnepanelen?

Bent u benieuwd naar de prijsopbouw van zonnepanelen? Zoals u wellicht, zijn zonnepanelen nog enkel het zichtbare gedeelte van een groter systeem. Een systeem dat er samen voor zorgt dat de energie uit de zon kan worden omgezet in wisselstroom voor huishoudelijk gebruik. Dat betekent dat u de zon als nummer 1 energiebron kunt gebruiken om uw wasmachine of vaatwasser te laten draaien. Dat is toch fantastisch?

De onderstaande elementen bepalen samen de prijs voor een zonnesysteem:

✓ Zonnepanelen
✓ Omvormer
✓ Montagemateriaal
✓ Bekabeling
✓ Transportkosten
✓ Kosten installateurs

Wilt u meer weten over de kosten van zonnepanelen, of bent u juist benieuwd naar de opbrengst en terugverdientijd van zonnepanelen? Maak vrijblijvend gebruik van onze ZonneConfigurator en ontdek alles dat er mogelijk is op uw adres.

Kosten per aantal zonnepanelen

Bent u op zoek naar een specifiek aantal zonnepanelen? Ontdek de prijs per aantal zonnepanelen via de onderstaande links.

Prijs 6 zonnepanelen

Lees meer

Prijs 8 zonnepanelen

Lees meer

Prijs 9 zonnepanelen

Lees meer

Prijs 10 zonnepanelen

Lees meer

Prijs 12 zonnepanelen

Lees meer

Prijs 14 zonnepanelen

Lees meer

Prijs 16 zonnepanelen

Lees meer

Prijs 20 zonnepanelen

Lees meer

Wat is het rendement van zonnepanelen?

Wanneer u zoekt naar zonnepanelen, dan adviseren wij u goed te letten op het rendement van zonnepanelen. Het rendement vertelt u namelijk welk percentage van het zonlicht door de pv panelen kan worden omgezet in zonne-energie. De correcte term hiervoor is het module-rendement van de zonnepanelen. Vergelijken we alle fabrikanten van zonnepanelen, dan ligt het module-rendement grofweg tussen de 15 en 22 procent. Bij Soly is het rendement van de zonnepanelen 20,5%. Dat betekent dat u met de Trina Solar zonnepanelen van Soly geniet van een behoorlijk hoge opbrengst per zonnepaneel.

Prijsbepaling zonnepanelen

De elementen die samen de prijs voor zonnepanelen bepalen, zijn ook nog eens afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Laat u de zonnepanelen installeren op een dak waar (een gedeelte van de dag) sprake is van schaduwvorming? Dan betaalt u voor een duurder parallel geschakeld systeem, al dan niet aangevuld met power optimizers. Daarmee voorkomt u dat uw zonnesysteem minder rendabel is dan bij een in serie geschakeld systeem voor zonnepanelen. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Uiteraard wilt u bij het kopen of huren van zonnepanelen genieten van een korte terugverdientijd. Wilt u hier vooraf inzicht in hebben, dan adviseren we u bij Soly vrijblijvend gebruik te maken van onze ZonneConfigurator. Hierin hebben we alle elementen, zelfs het regionale gemiddeld aantal zonuren per jaar, doorberekend in de kosten en opbrengst van zonnepanelen. Wel zo makkelijk. Bent u blij met onze indicatieve offerte? Dan gaan we graag met u verder naar de volgende stappen op weg naar een zonnepanelen installatie op uw dak.

Hoe kunnen we u verder helpen?

Heeft u nog vragen, dan zitten onze medewerkers klaar om antwoord te geven op al uw vragen. Zo bent u helemaal op de hoogte. Welkom bij Soly.

Neem contact op