Online berekenen

Prijs zonnepanelen kopen of huren

Wat is de prijs van zonnepanelen? U heeft de eerste stap richting zonnepanelen al gezet, goed bezig! Het is een uitstekende financiële en duurzame keuze. De prijs voor zonnepanelen is afhankelijk van verschillende factoren. Wilt u de zonnepaneleninstallatie kopen of huren, en hoeveel zonnepanelen wilt u eigenlijk? Wij vertellen u hier meer over de kosten van zonnepanelen, en natuurlijk geven we u ook inzicht in de terugverdientijd.

header image
Concepten

Zonnepanelen kopen of huren

Voordat we verder ingaan op de details, is het voor de beeldvorming belangrijk om onze concepten te delen. Naast het kopen van zonnepanelen kunt u bij Soly namelijk ook kiezen voor zonnepanelen huren. Een concept dat volledig op zichzelf staat, en waarmee de overstap naar zonne-energie nóg laagdrempeliger wordt. Dat heeft te maken met de kosten voor zonnepanelen huren, welke op een andere wijze opgebouwd zijn dan bij het kopen van zonnepanelen. Hieronder vindt u twee indicatieve voorbeelden; één voor de kosten van zonnepanelen huren én één voor zonnepanelen kopen.

Volledig eigenaar

Prijs zonnepanelen kopen

Een volledig zonnesysteem met 12 zonnepanelen kost u gemiddeld circa € 6.750,- na teruggave van eventuele premies. U wordt 100% eigenaar van het systeem en begint vanaf de eerste dag met besparen. Die gemiddelde besparing is, onder normale omstandigheden, circa € 1.250,- per jaar. Dat betekent dat de terugverdientijd van zonnepanelen kopen iets langer dan 5 jaar is.

Abonnement op de zon

Prijs zonnepanelen huren

Wilt u zonnepanelen huren? Dan betaalt u vooraf geen kosten. Wel gaat u maandelijks een vooraf bepaald bedrag betalen voor iets dan wij ‘een abonnement op de zon’ noemen. We kiezen andermaal voor een zonnesysteem met 12 zonnepanelen, waarvoor u op uw adres maandelijks circa € 139,- betaalt. Na de huurperiode van 10 jaar kunt u de zonnepanelen blijven huren, voor een gereduceerd tarief overnemen of het systeem later verwijderen.

ZonneConfigurator

Bereken uw voordeel uit zonnepanelen

Bereken hoeveel zonnepanelen u opleveren!

Gratis en vrijblijvend
Opbouw

Alle kostenposten van zonnepanelen

Bent u benieuwd naar de prijsopbouw van zonnepanelen? Zoals u wellicht, zijn zonnepanelen nog enkel het zichtbare gedeelte van een groter systeem. Een systeem dat er samen voor zorgt dat de energie uit de zon kan worden omgezet in wisselstroom voor huishoudelijk gebruik. Dat betekent dat u de zon als nummer 1 energiebron kunt gebruiken om uw wasmachine of vaatwasser te laten draaien. Dat is toch fantastisch?

De onderstaande elementen bepalen samen de prijs voor een zonnesysteem:

✓ Zonnepanelen
✓ Omvormer
✓ Montagemateriaal
✓ Bekabeling
✓ Transportkosten
✓ Kosten installateurs

Wilt u meer weten over de kosten van zonnepanelen, of bent u juist benieuwd naar de opbrengst en terugverdientijd van zonnepanelen? Maak vrijblijvend gebruik van onze ZonneConfigurator en ontdek alles dat er mogelijk is op uw adres.

Aantallen

Prijs per groep zonnepanelen

Bent u op zoek naar een specifiek aantal zonnepanelen, passend bij uw huidige of verwachte stroomverbruik. We hebben het u makkelijk gemaakt. Via dit blok selecteert u eenvoudig hoeveel zonnepanelen u wilt, waarna u op een bestemmingspagina komt met meer informatie over de prijs.
icon
6 zonnepanelen
Vind alle informatie over de kosten, opbrengst en terugverdientijd van 6 zonnepanelen
icon
8 zonnepanelen
Vind alle informatie over de kosten, opbrengst en terugverdientijd van 8 zonnepanelen
icon
9 zonnepanelen
Vind alle informatie over de kosten, opbrengst en terugverdientijd van 9 zonnepanelen
icon
10 zonnepanelen
Vind alle informatie over de kosten, opbrengst en terugverdientijd van 10 zonnepanelen
icon
12 zonnepanelen
Vind alle informatie over de kosten, opbrengst en terugverdientijd van 12 zonnepanelen
icon
14 zonnepanelen
Vind alle informatie over de kosten, opbrengst en terugverdientijd van 14 zonnepanelen
icon
16 zonnepanelen
Vind alle informatie over de kosten, opbrengst en terugverdientijd van 16 zonnepanelen
icon
20 zonnepanelen
Vind alle informatie over de kosten, opbrengst en terugverdientijd van 20 zonnepanelen
Opbrengst

Wat is het rendement van zonnepanelen?

Wanneer u zoekt naar zonnepanelen, dan adviseren wij u goed te letten op het rendement van zonnepanelen. Het rendement vertelt u namelijk welk percentage van het zonlicht door de pv panelen kan worden omgezet in zonne-energie. De correcte term hiervoor is het module-rendement van de zonnepanelen. Vergelijken we alle fabrikanten van zonnepanelen, dan ligt het module-rendement grofweg tussen de 15 en 22 procent. Bij Soly is het rendement van de zonnepanelen 20,5%. Dat betekent dat u met de Trina Solar zonnepanelen van Soly geniet van een behoorlijk hoge opbrengst per zonnepaneel.

Prijs berekenen zonnepanelen
De elementen die samen de prijs voor zonnepanelen bepalen, zijn ook nog eens afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Laat u de zonnepanelen installeren op een dak waar (een gedeelte van de dag) sprake is van schaduwvorming? Dan betaalt u voor een duurder parallel geschakeld systeem, al dan niet aangevuld met power optimizers. Daarmee voorkomt u dat uw zonnesysteem minder rendabel is dan bij een in serie geschakeld systeem voor zonnepanelen. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Uiteraard wilt u bij het kopen of huren van zonnepanelen genieten van een korte terugverdientijd. Wilt u hier vooraf inzicht in hebben, dan adviseren we u bij Soly vrijblijvend gebruik te maken van onze ZonneConfigurator. Hierin hebben we alle elementen, zelfs het regionale gemiddeld aantal zonuren per jaar, doorberekend in de kosten en opbrengst van zonnepanelen. Wel zo makkelijk. Bent u blij met onze indicatieve offerte? Dan gaan we graag met u verder naar de volgende stappen op weg naar een zonnepanelen installatie op uw dak.

Kom met ons in contact

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van zonnepanelen op uw adres? Onze klantadviseurs zitten voor u klaar. We informeren u graag.
contact image