Categorie:

Thuisbatterij
Knowledge base

De voordelen van een thuisbatterij met dynamische energie

Met een thuisbatterij kunt u niet alleen uw zonnepanelen efficiënter benutten en uw huishouden minder afhankelijk maken van het elektriciteitsnet, maar u kunt ook extra financieel voordeel behalen uit de thuisbatterij door deze te combineren met een dynamisch energiecontract. Door uw thuisbatterij op de voordeligste tijdstippen op te laden en de opgeslagen stroom op gunstige momenten te verkopen, kunt u aanzienlijke financiële voordelen behalen. In dit artikel vertellen we u de voordelen van een thuisbatterij in combinatie met dynamische energie.

Extra besparen met uw thuisbatterij

Thuisbatterijen staan erom bekend financieel voordeel op te leveren, doordat u overtollig opgewekte zonne-energie kunt opslaan voor later gebruik. Hierdoor hoef u minder energie bij uw energiebeheerder aan te schaffen, omdat u ook zonne-energie kunt gebruiken wanneer de zon niet schijnt. Bovendien kunt u aanzienlijk besparen op uw energierekening door uw thuisbatterij op te laden met dynamische stroom. Door uw batterij op te laden wanneer de prijzen laag zijn en vervolgens te gebruiken wanneer de prijzen hoog zijn, kunt u flink wat geld besparen. Tijdens piekmomenten met veel zon en wind kunnen de dynamische prijzen soms zelfs negatief worden, wat betekent dat u in feite betaald kunt krijgen om uw thuisbatterij op te laden. Bovendien draagt u niet alleen bij aan uw eigen financiën, maar helpt u ook om het energienetwerk beter in balans te houden.

Injecteren tegen hoge vergoeding

Een andere manier om het energienetwerk in evenwicht te brengen en uw energiekosten te verlagen, is door energie te injecteren op gunstige momenten. Dit houdt in dat u stroom uit uw thuisbatterij gaat injecteren wanneer de injectietarief het hoogst is. Bij een dynamisch energiecontract is de injectietarief namelijk niet een vast bedrag, maar afhankelijk van de stroomprijs. Terwijl u bij een vast of variabel energiecontract een vast injectietarief ontvangt (gemiddeld €0,07 in 2023), krijgt u bij een dynamisch contract betaald op basis van de actuele inkoopprijs. Op momenten waarop er weinig groene energie beschikbaar is en de stroomprijs dus hoger is, kunt uw opgeslagen zonne-energie voor een hogere prijs injecteren dan bij traditionele energiecontracten. Door uw batterij op te laden wanneer de dynamische energieprijs laag is en deze stroom te verkopen wanneer de dynamische energieprijs hoog is, kunt u optimaal profiteren van dit financiële voordeel. Hierdoor gaat u dus niet alleen geld besparen met uw thuisbatterij, maar ook geld verdienen.

EMS

Energie Management Systeem

Voordelige energie opslaan in uw batterij, en eventueel injecteren wanneer de stroomprijzen hoog zijn. Dat is makkelijk geld besparen, maar klinkt wellicht wel lastig om te reguleren. Gelukkig biedt Soly daar ook een oplossing voor in de vorm van de Soly Brain®. Met de Soly Brain® hoeft u zelf niet meer te na te denken over uw energieverbruik, maar wordt dit beheerd door een ware energiegenie. Het Energie Management Systeem monitort uw stroomgebruik en beheert de laad- en ontlaadcyclus van uw thuisbatterij. Hierdoor zal uw batterij opgeladen worden wanneer de prijzen laag zijn, en wordt het verkocht voor een gunstige prijs indien u zelf geen gebruik zou willen maken van (een gedeelte van) de energie. Door dynamische energie, een thuisbatterij en de Soly Brain® te combineren, kunt u dus efficiënt besparen en duurzamer omgaan met groene energie, zonder dat u daar zelf iets voor hoeft te doen.

Interesse in een thuisbatterij?

Plan een gratis adviesgesprek in. Vul uw gegevens in, en we nemen binnen 24 uur contact met u op om een vrijblijvend adviesgesprek in te plannen.

  Achtergrond

  Kennisbank

  We vertellen u graag alles over zonnepanelen, de thuisbatterij en andere zaken die van pas kunnen komen wanneer u overstapt op zonne-energie. Een duurzame toekomst begint hier. Lees meer in onze kennisbank.
  cards knowhow icon icon
  De grootste uitdaging voor zonne-energie? Deze eend
  Snelle, grote ontwikkelingen brengen vaak onverwachte uitdagingen met zich mee. Voor een wereld met steeds meer zonnepanelen komt deze uitdaging in de vorm van een eend.
  cards knowhow icon icon
  Hoe duurzaam is de thuisbatterij?
  Een batterij voor zonnepanelen biedt diverse voordelen, maar waarschijnlijk heeft u nog wel een aantal praktische vragen, bijvoorbeeld over duurzaamheid en de impact van de thuisbatterij-productie op het milieu. Hoe duurzaam is de thuisbatterij?
  cards knowhow icon icon
  Laadpaal in combinatie met zonnepanelen
  Wist u dat u nog meer voordeel uit een laadpaal thuis kunt halen, wanneer u over zonnepanelen beschikt? Wat zijn de extra voordelen van een laadpaal thuis in combinatie met zonnepanelen?
  cards knowhow icon icon
  Elektriciteit delen in Vlaanderen: hoe werkt dat?
  Huishoudens met zonnepanelen die na eigen gebruik nog stroom overhouden, kunnen dit sinds 1 juli 2022 met één ander huishouden delen. Hoe werkt het delen van elektriciteit in Vlaanderen?