Categorie:

Laadpaal
Knowledge base

Laadpaal in combinatie met zonnepanelen

Heeft u interesse in een laadpaal thuis, en heeft u al zonnepanelen op uw dak? De laadpaal thuis is de oplaadoplossing voor elektrische auto’s en biedt vele voordelen. Het biedt gemak, het maakt elektrisch rijden voordeliger en bespaart u een hoop tijd. En wist u dat u nog meer voordeel uit een laadpaal thuis kunt halen, wanneer u over zonnepanelen beschikt? Wat zijn de extra voordelen van een laadpaal thuis in combinatie met zonnepanelen?

Gratis elektrisch rijden op zonne-energie

Een elektrische auto zorgt voor een hoger energieverbruik. Maar wanneer u een laadpaal thuis aanschaft, terwijl u al zonnepanelen op het dak hebt, kunt u de stijging van de bijkomende energiekosten flink inperken. De energie die uw zonnepanelen opwekken, kan namelijk gebruikt worden om uw elektrische auto te laten rijden. Als u uw elektrische auto aan de laadpaal aansluit wanneer er voldoende zonlicht is, dan zal de opgewekte zonne-energie via de omvormer in de meterkast worden omgezet naar wisselstroom (AC). Echter, de accu van uw elektrische auto laadt op met gelijkstroom (DC). Dat betekent dat de gelijkstroom, nadat het is omgezet naar wisselstroom, weer wordt omgezet naar gelijkstroom met behulp van een omvormer in de oplaadstekker van de auto. Door uw elektrische auto efficiënt te laden, oftewel wanneer de zon schijnt, kunt u veel geld besparen en wellicht zelfs ‘kosteloos’ elektrisch rijden. Via bijgeleverde app van Soly heeft u de keuze om uw laadpaal in ‘eco modus’ te zetten, wat betekent dat hij alleen de elektrische auto oplaadt wanneer er zonnestroomproductie is.

Elektrische auto opladen met zonnepanelen

Om de laadkosten zo goedkoop mogelijk te houden, is het belangrijk om uw auto voornamelijk overdag op te laden wanneer de zon schijnt. Dit is natuurlijk niet altijd mogelijk. Mocht u genoodzaakt zijn om uw auto in de avonduren op te laden, dan kunt u overwegen om uw elektrische auto, zonnepanelen en laadpaal thuis te combineren met een thuisbatterij. Met een thuisbatterij is het mogelijk om zonne-energie op te slaan, waardoor u ook in de avonduren uw elektrische auto gedeeltelijk kunt opladen met zonnestroom. De maximale capaciteit van de thuisbatterij beïnvloedt de snelheid van het laden. Bij de meeste thuisbatterijen is deze capaciteit nog niet voldoende, en wordt het elektriciteitsnet nog gebruikt om bij te laden. Zeker wanneer de salderingsregeling wordt afgebouwd is de combinatie met een thuisbatterij interessant.

Maak elektrisch rijden nog duurzamer

Naast dat het opladen van uw elektrische auto met zonne-energie goedkoper is, is het ook beter voor het milieu. Natuurlijk is de keuze voor een elektrische auto al duurzaam, maar u duurzaamheid wordt verder vergroot wanneer u uw auto oplaadt met zonne-energie. Door uw elektrische auto te voeden met u zelf opgewekte zonne-energie, rijdt u helemaal groen!

Door uw laadpaal thuis te integreren met zonnepanelen van Soly bespaart u niet alleen meer geld, maar draagt u ook nog actiever bij aan duurzaamheid!

Interesse in een laadpaal thuis?

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan met één van onze experts, om te ontdekken of de laadpaal thuis iets voor u is. Vul uw gegevens hieronder in, en wij nemen contact met u op om een adviesgesprek in te plannen op een moment dat het u uitkomt.

    Kennisbank

    Meer weten

    Wilt u meer weten over de achtergrond van onze producten, of bent u op zoek naar tips & tricks om het maximale uit uw systeem te halen? In onze kennisbank vindt u alle informatie die u nodig heeft. We hebben al een aantal artikelen voor u uitgelicht.
    Hoeveel zonnepanelen passen op mijn dak?
    Hoeveel zonnepanelen gaan er op uw dak en wat is daarvan het rendement? U wilt natuurlijk zo min mogelijk gebruik hoeven maken van het elektriciteitsnet, zeker nu met de hoge prijzen.
    Laadcapaciteit van een laadpaal thuis
    De laadcapaciteit van een laadpaal thuis bepaalt hoe snel uw auto wordt opgeladen. Aangezien het belangrijk is om bij het kiezen van een laadpaal thuis rekening te houden met de laadcapaciteit van de laadpaal, leggen we u in dit artikel uit wat het inhoudt.
    Onbalans op het Belgische energienet
    Met de onbalans van het energienet omschrijven we de mismatch tussen de vraag en het aanbod van energie op het Belgische net. Wat merkt u als consument van de onbalans op het energienet?
    Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?
    “Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?” Het is een bekende vraag die men zichzelf stelt voorafgaand aan het kopen of huren van zonnepanelen. Het is verstandig om op basis van uw jaarlijkse stroomvraag het minimale aantal zonnepanelen te kiezen.