Categorie:

Laadpaal
Knowledge base

Functionele voordelen wallbox laadstation

Met Soly’s laadpaal thuis, de Soly Charge, maakt van uw oprit of garage een privé laadstation. Hiermee bespaart u niet alleen tijd doordat u nooit meer in de rij hoeft te staan voor een publieke laadpaal, maar uw auto laadt ook nog eens zes keer sneller op dan wanneer u een regulier stopcontact gebruikt. De laadpaal van Soly is een wallbox laadstation, wat betekent dat het aan de muur is bevestigd en niet op de grond staat. Dit type laadstation komt met een aantal voordelen ten opzichte van een staande laadpaal. Wat zijn de functionele voordelen van een wallbox laadstation?

icon
Gemakkelijk te installeren
icon
Compact, dus neemt weinig ruimte in
icon
Zowel te plaatsen binnen als buitenshuis
icon
Minimalistisch en modern design

Installatie laadpaal

Het installeren van een laadpaal thuis heeft minder voeten in de aarde, doordat er in principe geen vloeroppervlak hoeft te worden vrijgemaakt op de plek van installatie. Voor een laadstation op een paal moet logischerwijs een klein deel van de oprit of garagevloer worden opengebroken om ruimte te maken voor de installatie van de laadpaal. Doordat de Soly Charge zweeft boven het vloeroppervlak, zal er enkel plaats moeten worden gemaakt voor de kabel die de wallbox met de meterkast verbindt. Deze wordt vaak direct in de muur weggewerkt, maar in sommige gevallen loopt deze langs de muur de grond in. In dat geval moeten er soms wel wat worden gegraven en stenen worden verplaatst, maar deze worden altijd weer netjes teruggelegd door onze installateurs.

Ruimtebesparend

Laadpaal met compact design

Zoals hierboven al is benoemd, neemt de laadpaal thuis van Soly geen vloeroppervlak in beslag. Hierdoor kunt u uw auto gemakkelijk dicht bij het laadstation parkeren, en kunt u optimaal gebruikmaken van de beschikbare ruimte op uw oprit of in de garage. Daarnaast is de laadpaal van Soly ruimtebesparend dankzij het compacte ontwerp. Dit maakt de Soly Charge ook ideaal om te plaatsen op locaties met beperkte ruimte, zoals in uw garage of schuur.

Geschikt voor binnen én buiten

Perfect voor elke locatie

Wanneer u uw auto het liefst binnenshuis wilt opladen, dan is de laadpaal thuis van Soly de perfecte keuze voor u! Doordat deze laadpaal compact is en bij installatie minder hinder geeft, is de Soly Charge gemakkelijker te plaatsen in uw garage of schuur dan een staande laadpaal. Hierdoor hoeft u uw auto nooit meer in de regen op te laden, en bent u er zeker van dat uw laadstation én auto veilig binnen staan. De laadpaal is vergrendeld met een persoonlijke laadpas en dus niet ongevraagd door andere mensen te bedienen. Dat betekent dat u uw elektrische auto ook prima aan de laadpaal op de oprit kunt opladen.

Esthetisch aantrekkelijk

Minimalistisch en modern design

Een mooie elektrische auto verdient natuurlijk ook een mooie laadpaal. Dankzij het minimalistische en moderne design ziet de Soly Charge er esthetisch aantrekkelijk uit.
De laadpaal wordt verkocht in een robuuste zwarte uitvoering, en past bovendien binnen elke omgeving. Daar komt bij dat de laadpaal thuis in stijl en uitvoering perfect aansluit op de matzwarte zonnepanelen op het dak.

Interesse in een laadpaal thuis?

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan met één van onze experts, om te ontdekken of de laadpaal thuis iets voor u is. Vul uw gegevens hieronder in, en wij nemen contact met u op om een adviesgesprek in te plannen op een moment dat het u uitkomt.

  Achtergrond

  Kennisbank

  Wilt u meer weten over de mogelijkheden van zonne-energie in uw toekomstige woonsituatie? Dan verwijzen we u graag door naar onze kennisbank. We hebben alvast een aantal interessante artikelen voor u uitgezocht.
  cards knowhow icon icon
  Laadcapaciteit van een laadpaal thuis
  De laadcapaciteit van een laadpaal thuis bepaalt hoe snel uw auto wordt opgeladen. Aangezien het belangrijk is om bij het kiezen van een laadpaal thuis rekening te houden met de laadcapaciteit van de laadpaal, leggen we u in dit artikel uit wat het inhoudt.
  cards knowhow icon icon
  Hoe duurzaam is de thuisbatterij?
  Een batterij voor zonnepanelen biedt diverse voordelen, maar waarschijnlijk heeft u nog wel een aantal praktische vragen, bijvoorbeeld over duurzaamheid en de impact van de thuisbatterij-productie op het milieu. Hoe duurzaam is de thuisbatterij?
  cards knowhow icon icon
  Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?
  “Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?” Het is een bekende vraag die men zichzelf stelt voorafgaand aan het kopen of huren van zonnepanelen.
  cards knowhow icon icon
  Hoeveel CO₂-uitstoot bespaart u met zonnepanelen?
  Naast het financiële voordeel is de lagere CO₂-uitstoot ook een goeie reden om zonnepanelen te laten plaatsen. Echter wilt u natuurlijk weten hoeveel CO₂ u bespaart met zonnepanelen?