Techniek

Module-rendement zonnepanelen

Zonnepanelen vormen een duurzame investering met praktisch altijd een korte terugverdientijd. Een goede keuze dus. U bespaart veel geld op uw energierekening en bent duurzaam bezig. En of u nou kiest voor zonnepanelen kopen of zonnepanelen huren, u profiteert altijd van een mooi rendement. Het rendement van zonnepanelen betekent overigens iets anders dan de opbrengst van zonnepanelen. Hoe zit dat? We vertellen u meer over het rendement van zonnepanelen.

header image
Achtergrond

Piekvermogen zonnepanelen

Het rendement van zonnepanelen ligt gemiddeld tussen de 15 en 22 procent. Dat heeft te maken met de opbouw van een zonnepaneel. Elk paneel beschikt namelijk over een vast aantal zonnecellen, welke het zonlicht omzetten naar energie. Naarmate het aantal zonnecellen hoger ligt, neemt ook het piekvermogen toe. Dat gezegd hebbende, ligt het gemiddeld rendement van zonnepanelen dus behoorlijk lager dan u wellicht zou denken. Bij Soly is het rendement van zonnepanelen liefst 20,5%. Dat betekent dat de efficiëntie van ieder paneel behoorlijk hoog ligt.

Waarom kijken we naar rendement?
Wanneer we de kwaliteit van zonnepanelen benaderen, dan kijken we vaak naar de opbrengst versus de kosten. Aan de achterzijde is het echter het rendement dat veel invloed heeft op beide elementen. Op basis van het rendement van zonnepanelen kunnen we namelijk een nauwkeurige voorspelling doen van de opbrengst en terugverdientijd van het zonnesysteem. Wanneer het rendement per zonnepaneel hoger ligt, neemt het systeem in verhouding minder ruimte in op het dak. Dat betekent dat u dankzij zonnepanelen met een hoog rendement minder zonnepanelen nodig hebt om méér zonne-energie op te wekken. Een interessante invalshoek.

Rendabel

Het hoogste rendement uit zonnepanelen

Overweegt u zonnepanelen te installeren, of heeft u wellicht al zonnepanelen op het dak liggen, en wilt u graag genieten van het hoogste rendement uit uw zonne-energie installatie? Het piekvermogen van een zonnepaneel vertelt u meer over het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft om uw huidige stroomverbruik te compenseren. Daarmee profiteert u optimaal van het systeem op uw dak. Duurzaam voordeel.

Berekening

Voorbeeld rendement zonnesysteem

Stel dat u ieder jaar 4.500 kWh zonne-energie wilt opwekken, om te voldoen aan uw stroomvraag. Dit betreft een vier-persoons huishouden. Een zonnepaneel is gemiddeld 88% efficiënt. Dit betekent dat u 4.500 / 0,88 = ± 5.115 Wp nodig heeft. Stel nu dat u zonnepanelen neemt met een piekvermogen van 405 Wp (voorbeeld Soly), dan heeft u dus behoefte aan 5.115 / 405 = 13 zonnepanelen.

Bereken hoeveel zonnepanelen u opleveren!

Gratis en vrijblijvend
Balans

Rendement en prijs zonnepanelen

Bij een indicatieve opbrengst van de zonnepanelen houden we rekening met externe factoren die de opbrengst van zonnepanelen kunnen beperken, zoals variabele weersomstandigheden, de oriëntatie en hellingshoek van uw dak, én de degradatie van het systeem. De extra marge zorgt ervoor dat u met uw zonnepaneleninstallatie in principe altijd voldoende stroom opwekt om uw verwachte en reële stroomverbruik te compenseren.

Wilt u meer weten over het rendement en de prijs van zonnepanelen? Bij Soly kiezen we voor de juiste balans tussen een hoog rendement en een scherpe prijs. Dit betekent dat u bij ons op verschillende manieren profiteert. Onze zonnepanelen kennen een hoog rendement (20,5%), zijn daardoor compact in formaat, kennen een lage degradatie (bloksgewijs) én u hoeft minder zonnepanelen aan te schaffen om uw gewenste hoeveelheid zonne-energie op te wekken. Een no-brainer.

Contacteer ons

Heeft u vragen naar aanleiding van het bovenstaande verhaal, of wilt u ons ergens anders over spreken? Dan komen we graag met u in contact.
contact image