Legplan

Digitale schouw voor zonnepanelen

Wilt u zonnepanelen installeren bij u thuis? Uitstekend! Door te investeren in zonne-energie zult u veel geld besparen en bent u minder afhankelijk van het energienet. Vanaf de oriënterende fase tot aan de installatie van de zonnepanelen doorloopt u meerdere stadia. Een vast onderdeel is de schouw voor zonnepanelen. Hiermee controleert de installateur de technische haalbaarheid van het legplan voor zonnepanelen in de praktijk. Bij Soly kiezen we voor een digitale schouw. Hoe werkt de digitale schouw en wat zijn de voordelen van deze methode?

header image
Consult

Hoe werkt de digitale schouw?

In de zoektocht naar zonnepanelen wilt u graag een weloverwogen keuze maken, maar het liefst wilt u ook op korte termijn beschikken over de zonnepanelen installatie op uw dak. Dat is exact de reden waarom we bij Soly uitsluitend gebruikmaken van een digitale schouw. Een schouw op afstand dus. De schouw verloopt verder precies hetzelfde. We maken een nauwkeurige analyse van uw persoonlijke situatie:

Inspectie van het dak
Met onze software is het mogelijk om uw dak op afstand te benaderen. Zo kunnen we een afgemeten legplan voor zonnepanelen maken. Om het geheel te completeren vragen we u nog foto’s te maken van het dak en de hellingshoek. Het zonnepanelensysteem (serie of parallel) kiezen we op basis van de omgevingsfactoren. Wanneer dit een parallel systeem betreft, dan kiezen we overigens voor de micro-omvormers van Enphase. De micro-omvormers worden onder ieder paneel geplaatst, waardoor u geen centrale omvormer meer nodig heeft.

Toegankelijkheid dak
Naast een inspectie van het dak – gebaseerd op de ruimte voor zonnepanelen – is voor onze installateurs de toegankelijkheid van het dak belangrijk. Er bestaan diverse mogelijkheden om het dak te betreden voor de installatie van zonnepanelen, maar ieder dak is anders. We vragen u daarom enkele gedetailleerde omgevingsfoto’s te maken, zodat we optimaal voorbereid bij u langskomen en onze installateurs zorgeloos het dak kunnen betreden.

Route van bekabeling
De kabels worden vanaf de zonnepanelen aangesloten op de omvormer en meterkast. We kunnen op afstand – en met een beetje hulp van u – bepalen welke route de bekabeling vanaf het dak naar de meterkast gaat bewandelen.

Met het afronden van de digitale schouw hebben we een nauwkeurig beeld van uw situatie. De benodigde informatie spelen we door naar onze installateurs, die vervolgens direct bij u thuis aan de slag kunnen gaan met de installatie van de zonnepanelen.

Bekijk de duurzame mogelijkheden van zonnepanelen op uw adres

Bereken hoeveel zonnepanelen u opleveren!

Gratis en vrijblijvend
Klantvoordeel

Voordelen schouw op afstand

Een legplan, dakscan of schouw op afstand. U kunt er verschillende termen op toepassen. Maar wat zijn nou precies de voordelen van deze digitale werkwijze waarmee we bij Soly het verschil maken?

✓ Onze software is 97% nauwkeurig, waardoor we een zeer goed beeld krijgen van uw situatie.
✓ Een digitale schouw bespaart tijd, omdat we niet bij u langs hoeven komen. We kunnen een stap overslaan, waardoor u sneller beschikt over een werkend systeem met zonnepanelen.
✓ De schouw op afstand is ook kostenefficiënt, andermaal omdat er in de eerste stappen van het proces geen installatieteam bij u langs hoeft te komen. Daardoor zijn onze prijzen doorgaans lager.

Waarom Soly kiest voor een digitale schouw? Omdat we geloven in de mogelijkheden van deze tijd. Bij de keuze voor zonnepanelen kijken veel mensen naar prijs, kwaliteit en tijd. Onze prijzen zijn dankzij het digitale legplan lager, de kwaliteit van onze producten kunt u op uw gemak online terugvinden, en de zonnepanelen installatie is sneller voltooid.

Advies op afstand, en toch persoonlijk
Natuurlijk houden we vooraf, tijdens en na installatie van de zonnepanelen persoonlijk contact. Zo weet u in iedere fase precies waar u aan toe bent, en weet u ons ook te vinden voor de nodige nazorg. Wel zo prettig in deze tijd. Onze klantadviseurs vertellen u graag meer over de mogelijkheden van de digitale schouw tijdens een vrijblijvend adviesgesprek. Bent u overtuigd? Dan zijn we in staat om snel te schakelen, zodat u binnenkort al beschikt over een functioneel systeem waarmee u uw eigen zonne-energie opwekt.

Achtergrond

Kennisbank

Bent u nog op zoek naar een tikje meer informatie over onze producten, garanties en meer? In onze kennisbank geven we u meer achtergrond over de markt. Zo bent u helemaal op de hoogte van de situatie, voordat u besluit om zonnepanelen te nemen. Een geruststellende gedachte.
cards knowhow icon icon
Zonnepanelen extra rendabel tijdens zomertijd
Op zondag 26 maart om 2:00 uur ’s nachts start de zomertijd. Ontdek waarom u als eigenaar van zonnepanelen extra profijt heeft van de zomertijd.
cards knowhow icon icon
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?
“Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?” Het is een bekende vraag die men zichzelf stelt voorafgaand aan het kopen of huren van zonnepanelen.
cards knowhow icon icon
Beste maanden voor zonnepanelen
We zijn rondom de installatie van zonnepanelen altijd bezig om te zorgen dat u geniet van het optimale rendement. Wat zijn de beste maanden voor zonnepanelen?

Kom in contact

Heeft u nog vragen en wilt u graag contact met één van onze adviseurs? Dan zitten we natuurlijk voor u klaar.
contact image