Categorie:

Zonnepanelen
Knowledge base

Zonnepanelen in de herfst

Is het handig om zonnepanelen in de herfst te installeren? Een goede vraag. Historische data tonen aan dat de vraag naar zonnepanelen gedurende de herfstperiode sterk daalt. Logisch, zeker als u zich bedenkt dat tijdens de herfstmaanden ‘slechts’ 11 á 12 procent van de jaarlijkse opbrengst van zonnepanelen wordt gegenereerd. Waarom is het tóch interessant om uw zonnepanelen in de herfst te laten installeren?

Minder vraag, dus snellere installatie
Zonne-energie, zelfs in de herfst
Gratis najaars schoonmaakbeurt
Tijdelijk najaarskorting op uw zonnepanelen

Wat is de opbrengst van zonnepanelen in de herfst?

Zonnepanelen wekken de minste energie op in de herfst. Dit heeft te maken met de combinatie van minder zonlicht en minder lichturen. Tijdens de donkere maanden van het jaar – oktober tot en met maart – wekken uw zonnepanelen gemiddeld slechts 27 procent van de verwachte jaarlijkse zonne-energie op. Het overige deel wordt tijdens de zomermaanden opgewekt. Dat er minder vraag is naar zonnepanelen in de herfst is dus logisch, maar het installeren van zonnepanelen tijdens de herfst heeft wel degelijk voordelen. We benoemen de belangrijkste voordelen.

 

Hogere installatiecapaciteit

Traditioneel daalt de vraag naar zonnepanelen in de herfst. Maar dit betekent dat de installatiecapaciteit juist groeit. Moet u tijdens de zomermaanden, bij een hogere naar zonnepanelen, soms wel 6 tot 12 weken wachten op de installatie van zonnepanelen?

Tijdens de herfst is de druk minder hoog. Uw zonnepanelen kunnen dan vaak al binnen 4 weken worden geïnstalleerd. Vraag nu nog een zonnepanelen offerte aan en geniet over een kleine maand van zonnepanelen op uw dak.

Een kosteloze schoonmaakbeurt

De Belgische herfst kenmerkt zich traditioneel als een periode van veel regen en wind. De bladeren vallen van de bomen en vuil belandt op de zonnepanelen. Dankzij de stevige wind en talrijke regenbuien zorgen de weersomstandigheden er gelukkig voor dat uw zonnepanelen op natuurlijke wijze worden gereinigd. Dit zorgt ervoor dat u niet ieder jaar het dak op hoeft om uw zonnepanelen schoon te maken.

Toch opbrengst ondanks minder zonuren

Dat de dagen tijdens de herfstmaanden korter worden is een gegeven. Maar geen zorgen, uw zonnepanelen zullen nog steeds zonne-energie opwekken. Hoe zit dat?

Zonnepanelen werken op basis van zonlicht, en daar profiteren ze tijdens de herfst nog steeds van. Ze werken namelijk ook deels op basis van diffuus licht. Dit is zonlicht dat gelijkmatig wordt gebroken door wolken of nevel, en zo evenredig wordt verdeeld over het oppervlak. Dit houdt in dat er ook op bewolkte dagen dus zonne-energie wordt opgewekt door zonnepanelen. Uw zonnepanelen blijven tijdens de herfst dus ‘gewoon’ energie opwekken.

Speciaal voor slimme consumenten die in het najaar kiezen voor zonne-energie, hebben we een tijdelijke kortingsactie.

Voordelig genieten

Een voorsprong op het voorjaar!

Het belangrijkste voordeel van het installeren van zonnepanelen in de herfst is de timing. U wilt op tijd klaar zijn voor de mooie lente- en zomermaanden. Veel huishoudens denken pas aan zonnepanelen zodra de zon weer gaat schijnen; vaak in de maanden maart en april. Met hen vele anderen. Hierdoor stijgt de vraag naar zonnepanelen en wordt de installatiecapaciteit lager. U moet langer wachten op uw zonnepanelen en mist daardoor een groot aantal zonnige dagen. Dit is potentiële opbrengst uit zonnepanelen die u helaas bent misgelopen.

Juist de herfst is een ideale periode om zonnepanelen te installeren. De landelijke vraag naar zonnepanelen ligt lager, uw zonnepanelen worden sneller geïnstalleerd, u pakt wat extra zonnestralen mee en u bent ruim op tijd klaar voor de eerste zonnige dagen van het nieuwe jaar.

En speciaal voor slimme consumenten die in de herfst zonnepanelen nemen, hebben we een tijdelijke najaarsactie. Tot en met december 2023 ontvangt u 300 euro korting.

Bereken nu uw voordeel met zonnepanelen

Volledig vrijblijvend online bij Soly.

  Achtergrond

  Kennisbank

  Wilt u meer weten over de achtergrond van onze producten, of bent u op zoek naar tips & tricks om het maximale uit uw systeem te halen? In onze kennisbank vindt u alle informatie die u nodig heeft. We hebben al een aantal artikelen voor u uitgelicht.
  Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?
  “Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?” Het is een bekende vraag die men zichzelf stelt voorafgaand aan het kopen of huren van zonnepanelen.
  Verschil tussen serie en parallel schakeling zonnepanelen
  “Mijn dak ligt voor een deel in de schaduw, maar ik wil wel graag zonnepanelen. Kan dat?”. Het is een vraag die we vaak horen tijdens een telefonisch consult.
  Wat zijn de beste maanden voor zonnepanelen?
  We zijn rondom de installatie van zonnepanelen altijd bezig om te zorgen dat u geniet van het optimale rendement. Wat zijn de beste maanden voor zonnepanelen?
  Hoeveel zonnepanelen passen op mijn dak?
  Steeds meer Belgische huishoudens maken de bewuste keuze voor zonnepanelen. Geld besparen en tegelijk duurzaam wonen.