Soly

Ontvang een prijsraming voor zonne-energie

Wilt u een vrijblijvende offerte voor zonnepanelen ontvangen? Dat kan! Bij Soly doet u dit eenvoudig online. We beschikken over een super handige tool waarin u op basis van uw adres de kosten, opbrengst en terugverdientijd van zonnepanelen kunt berekenen. Tot slot ontvangt u een prijsraming voor zonnepanelen. Bent u tevreden met ons voorstel? Dan helpen uw adviseurs u graag op weg naar een duurzame toekomst met zonnepanelen.

header image

Offerte zonnepanelen aanvragen

Een offerte voor zonnepanelen aanvragen, hoe werkt dat? Bij Soly kunt u vrijblijvend gebruikmaken van de ZonneConfigurator. Dit is ons online systeem waarin u aan de hand van uw adres en verwachte stroomverbruik exact kunt berekenen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft. Daarin zijn zelfs lokale invloeden – zoals het gemiddeld aantal zonuren en de kans op schaduwvorming – meegenomen in onze prognose voor de opbrengst van zonnepanelen.

Na de ontvangst van uw zonnepanelen offerte mag u zelf beslissen of u met onze medewerkers een advies op maat wilt bespreken. Laten we beginnen! We loodsen u door alle stappen van uw offerte-aanvraag voor zonnepanelen.

Ontvang een vrijblijvende offerte voor zonnepanelen

Bereken hoeveel zonnepanelen u opleveren!

Gratis en vrijblijvend
01.

We starten met uw adres

Aan de hand van uw adres genereert de configurator realtime data, zoals het gemiddeld aantal zonuren op jouw locatie, zodat u een advies op maat kunt verwachten.

02.

Het huidige of verwachte stroomverbruik

Wat is uw huidige energieverbruik en hoe zit dit er in de toekomst uit? We personaliseren ons advies op basis van uw huidige en verwachte stroomverbruik.

03.

Zonnepanelen kopen of huren?

Wilt u eenmalig investeren in zonnepanelen en vanaf de eerste dag 100% profiteren van zonne-energie, of prefereert u zonnepanelen huren; een abonnement op de zon?

04.

Initieel advies voor zonnepanelen

We informeren u graag over het aantal zonnepanelen dat u naar verwachting nodig heeft. Ook delen we de verwachte opbrengst van de zonne-energie installatie.

05.

Persoonlijke offerte zonnepanelen

Tot slot ontvangt u een vrijblijvende en persoonlijke offerte voor zonnepanelen. Bent u enthousiast? Vraag een vervolggesprek aan met uw persoonlijke Soly-adviseur.

Geografische data

Stap 1: Locatie zonnepanelen

Uw eerste stap in de ZonneConfigurator van Soly behelst het delen van uw adres; de locatie waar u de zonnepanelen wilt installeren. Vul uw straatnaam, huisnummer en woonplaats in om verder te gaan naar de volgende stap. Waarom is het belangrijk om bij de offerte voor zonnepanelen uw adres in te vullen? Dankzij de geografische gegevens en historische data kunnen we zo een goede inschatting maken van het gemiddeld aantal zonuren op uw adres, en daarmee de verwachte opbrengst van zonnepanelen. Wel zo handig.

Huidig en toekomst

Stap 2: Deel uw stroomverbruik

Wat is uw huidige stroomverbruik en hoeveel stroom verwacht u over een aantal jaren te verbruiken? Ook deze informatie is nuttig, want aan de hand van uw stroomverbruik adviseren we u over het aantal zonnepanelen dat u nu én in de toekomst nodig zult hebben. Daarmee kunt u namelijk uw stroomverbruik ‘dekken’ met de opwek van zonne-energie. Dat maakt zonnepanelen duurzaam, rendabel en winstgevend. Weet u niet wat u huidige stroomverbruik is? Neem dan contact op met uw leverancier.

Het is goed mogelijk dat uw stroomverbruik in de toekomst gaat stijgen, omdat u bijvoorbeeld wilt investeren in een warmtepomp, inductiekookplaat of laadpaal thuis. We kiezen daarom altijd voor een extra marge in de opbrengst van zonnepanelen. Als alternatief kunt u ook méér zonnepanelen kiezen, en deze al dan niet combineren met de thuisbatterij voor de opslag van duurzame energie.

Duurzame Concepten

Stap 3: Zonnepanelen kopen of huren

De derde stap draait om de keuze voor zonnepanelen kopen of zonnepanelen huren. Twee verschillende concepten die u beide hetzelfde voordeel opleveren: duurzame zonne-energie van eigen dak. En dat is altijd voordeliger dan stroom van het energienet. De afweging die u moet maken is of u kiest voor een eenmalige investering in zonnepanelen (ZonneKopen), dan wel een maandelijkse afbetaling van zonnepanelen (ZonneHuren). We vertellen u meer over de eigenschappen van beide pakketten.

Zonnepanelen kopen
Volledig eigenaarschap
Wilt u zonnepanelen kopen, dan betekent dit dat u een eenmalige investering doet in uw eigen zonne-energie installatie. Dat maakt u na installatie volledig eigenaar van het systeem, waarna u vanaf dag 1 voor 100% bezig gaat met het terugverdienen van de investering, ook wel bekend als de terugverdientijd van zonnepanelen. Zonnepanelen kopen is voornamelijk plezant wanneer u vanaf de eerste dag 100% wilt profiteren van uw eigen zonne-energie. Daarmee bedoelen we, dat u alle opbrengst van zonnepanelen zelf mag behouden en profiteert 100% van het terug injecteren van stroom.

Zonnepanelen huren
Maandelijkse afbetaling
De keuze voor het huren van zonnepanelen is met name in de eerste fase heel voordelig. We installeren de zonnepanelen zonder initiële kosten op uw dak. Vervolgens gaat u conform de huurovereenkomst maandelijks in termijnen uw zonnepanelen ‘afbetalen’. Verder profiteert u nog steeds van alle voordelen van zonnepanelen; een forse besparing op uw energierekening en u maakt gebruik van duurzame energie. Dankzij zonnepanelen huren maken we de keuze erg laagdrempelig.

Kosten & Opbrengst

Stap 4: Prognose zonnepanelen

Heeft u een keuze kunnen maken tussen zonnepanelen kopen of huren? Mooi! Dan leiden we u nu naar ons advies op maat. Op basis van de gegevens die u in eerdere stappen met ons heeft gedeeld, zoals ook de hellingshoek en oriëntatie van uw dak, adviseren we u een x-aantal zonnepanelen. Daarbij hoort een voorlopige indicatie van de opbrengst in termen van kWh. Wilt u nog iets aanpassen aan de prognose voor zonnepanelen? Dat kan nog steeds door terug te keren naar de ZonneConfigurator.

Ons voorstel

Stap 5: Offerte zonnepanelen

U bent aangekomen bij de laatste stap van de ZonneConfigurator. Namens Soly ontvangt u een persoonlijk advies voor zonnepanelen. Binnen de offerte voor zonnepanelen hebben we rekening gehouden met zowel geografische factoren, indicatoren van het dak, en uw huidige en/of toekomstige stroomvraag. Afsluitend ziet u de koop- of huurprijs van zonnepanelen. Wilt u graag samen met Soly de volgende stap zetten? Dan kunt u naar aanleiding van de vrijblijvende zonnepanelen offerte een vervolggesprek met een Soly-adviseur aanvragen.

Bereken hoeveel zonnepanelen u opleveren!

Gratis en vrijblijvend
Digitale schouw

Wat gebeurt er na de offerte voor zonnepanelen?

Wilt u naar aanleiding van uw vrijblijvende offerte voor zonnepanelen een vervolggesprek aanvragen met een Soly-adviseur? Ook dat opvolggesprek is vrijblijvend. Samen met uw persoonlijke adviseur gaat u aan de slag met een legplan voor de zonnepanelen. We noemen dit de digitale schouw. Bent u vanuit het verleden gewend dat er eerst iemand bij u langskwam? Daarvan is bij Soly geen sprake! Waarom kiezen we voor een digitale schouw en niet voor een fysieke schouw?

Snel, effectief en voordelig
Een fysieke schouw heeft zeker voordelen. Traditioneel komt er dan een adviseur bij u langs om de situatie van uw dak en de mogelijkheden inpandig in kaart te brengen. Dit proces is echter tijdrovend en financieel minder aantrekkelijk. Stel dat u namelijk beslist om geen zonnepanelen te kopen bij de beoogde partij en deze elders af te nemen, dan moet u toch betalen voor de schouw en bent u kostbare tijd verloren. Zonde. Vooral omdat het sneller, effectiever en voordeliger kan!

Onze digitale schouw beschikt over alle facetten die u ook bent gewend van een fysieke schouw. Hoe werkt de digitale schouw? Vooraf geven we u duidelijke instructies voor het maken van enkele afbeeldingen van uw dak. Onze adviseurs weten vervolgens exact wat zij moeten doen. We beschikken over een online tool die uw dak op afstand weergeeft. Binnen de digitale schouw kunt u vervolgens meekijken hoe we de zonnepanelen op uw dak plaatsen. Daarbij informeren we u over een geschikt legplan voor zonnepanelen en krijgt u ruimte om zelf mee te denken over de juiste invulling. Dit maakt ons proces effectiever, sneller én voordeliger. Ontdek samen met Soly alle mogelijkheden van zonne-energie op uw adres.

Achtergrond

Kennisbank

Nu u hier toch bent: neem eens een kijkje in onze kennisbank. Onze database staat vol met informatie over de voordelen en mogelijkheden van zonne-energie. En wij dragen ons steentje bij. Hier zijn enkele van de meest interessante onderwerpen die we al hebben behandeld.
cards knowhow icon icon
Elektriciteit delen in Vlaanderen: hoe werkt dat?
Huishoudens met zonnepanelen die na eigen gebruik nog stroom overhouden, kunnen dit sinds 1 juli 2022 met één ander huishouden delen. Zo werkt het.
cards knowhow icon icon
Stroomnet onder druk: Fluvius investeert miljarden in versterking
In totaal zal naar verwachting zo’n 40 procent van het huidige laagspanningsnet, dat aangesloten is op huishoudens en kleine bedrijven, worden vervangen en versterkt.
cards knowhow icon icon
Hoeveel zonnepanelen compenseren een airco?
Heeft u in de zomer ook altijd last van de warmte die in uw woning blijft hangen? Dan bent u niet alleen. Om dit probleem te tackelen nemen steeds meer mensen een airco in huis.

Kom met ons in contact

Heeft u nog vragen naar aanleiding van het bovenstaande, of spreekt u graag persoonlijk met iemand van Soly? We zitten voor u klaar en hopen u verder te helpen in uw zoektocht naar een duurzame toekomst.
contact image